Fler nyheter

26 juni 2020

Finansiering av regionalt utvecklingsarbete

För tredje gången har Sveriges kommuner och regioner (SKR) kartlagt finansieringen av det regionala utvecklingskapitalet.

Rapporten ger en bild av hur det regionala utvecklingsarbetet finansieras och hur medlen fördelas mellan länen.

Rapporten visar tydligt att de kompensatoriska medlen framförallt gynnar de allra glesaste delarna av Sverige, Norrland. De konkurrensutsatta medlen söks i allt större grad av universitet och större institut, som idag främst finns i storstadsregionerna Stockholm, västra götaland och Skåne. Kronoberg och de andra Smålandslänen, Halland och Blekinge tillhör den grupp av regioner som inte gynnas av någon av dessa två principer. Detta bör vara en viktig utgångspunkt för nationell fördelning av medel vid nya coronasatsningar och är särskilt aktuellt för Fonden för en rättvis omställning (FRO), säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Kartläggning av regionalt utvecklingskapital

Relaterade nyheter

MAT-runda och kunskapsbuffé på MAT2020

24 juni 2020

MAT har i ett decennium varit en plattform för lokala diskussioner om livsmedelskedjans hållbara utveckling. I år genomförs MAT i en ny tappning – anpassad efter rådande omständigheter.

Nu får Kronobergs elever uppleva ett nationellt museum på hemmaplan

11 juni 2020

Hösten 2020 öppnas dörrarna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Naturhistoriska riksmuseets utställning Microsculpture. Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter...

EU-miljoner till Kronoberg

5 juni 2020

Tre projekt i Kronoberg får dela på totalt 21 miljoner kronor från EU. Det beslutade Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna på sitt möte den 3 juni.

De antar utmaningen – två månader som huvudsakliga cyklister

3 juni 2020

De bor på cykelavstånd både till jobb, skola och förskola. Ändå startar Johanna Sandelin och Marcus Ohlsson varsin bil varje morgon för att pendla till och från sina jobb.