Fler nyheter

26 juni 2020

Finansiering av regionalt utvecklingsarbete

För tredje gången har Sveriges kommuner och regioner (SKR) kartlagt finansieringen av det regionala utvecklingskapitalet.

Rapporten ger en bild av hur det regionala utvecklingsarbetet finansieras och hur medlen fördelas mellan länen.

Rapporten visar tydligt att de kompensatoriska medlen framförallt gynnar de allra glesaste delarna av Sverige, Norrland. De konkurrensutsatta medlen söks i allt större grad av universitet och större institut, som idag främst finns i storstadsregionerna Stockholm, västra götaland och Skåne. Kronoberg och de andra Smålandslänen, Halland och Blekinge tillhör den grupp av regioner som inte gynnas av någon av dessa två principer. Detta bör vara en viktig utgångspunkt för nationell fördelning av medel vid nya coronasatsningar och är särskilt aktuellt för Fonden för en rättvis omställning (FRO), säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Kartläggning av regionalt utvecklingskapital

Relaterade nyheter

Hur beskriver du Kronoberg?

23 september 2020

Alla människor som är i Kronoberg har en bild av vad Kronoberg är och hur det ser ut här. Men vad väljer vi att berätta för andra om Kronoberg? Och vad vet vi egentligen? Region Kronoberg har tagit fr...

Regionen lyser ut företagsstöd

18 september 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd har beslutat att lysa ut en del av de regionala utjämningsmedlen (1:1) som företagsstöd. Stödet hanteras av Almi Företagspartner Kronoberg AB i form av utv...

Se insekter i ett nytt perspektiv

14 september 2020

I helgen invigdes utställningen Microsculpture i Älmhult som öppnar dörrarna till en mikroskopisk värld. Besökarna får se insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade färger och skönhet.

Jobbcirkus hjälper elever att välja väg

8 september 2020

Nu öppnar utställningen Jobbcirkus i Ljungby. Utställningen ska hjälpa Kronobergs elever att göra välgrundade studie- och yrkesval.