Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

2 april 2020

Kraftsamling för att tillverka skyddsutrustning

Runtom pågår just nu tillverkning av skyddsvisir, som är en bristvara, för användning i vården. 3D-skrivare går varma och gamla overhead-papper kommer till användning.

AV-Media, som till vardags erbjuder IT-stöd till länets skolor, använder sina 3D-skrivare för att producera skalmar till visiren. Det gör även Växjös kommuns utvecklingsbolag Videum och andra samarbetsaktörer.

Själva visiren görs av gamla overheadpapper. De tillverkas dels av regionen i egen regi och dels av personer i Växjö kommuns sysselsättningsåtgärder.

Det här är jättepositivt. Vi kan inte lösa allting själva utan både civilsamhälle, kommuner och företag är med och bidrar till vår materialförsörjning i det här krisläget, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...