Fler nyheter

8 mars 2021

Länstrafikens nya biljettsystem på plats den 23 mars

Den 23 mars lanserar Länstrafiken Kronoberg de sista delarna i sitt nya biljettsystem.

Det innebär nya biljettautomater, ny e-handel, nya resekort och pappersbiljetter som ställs ut i det nya systemet. Det innebär även att möjligheten att betala sin biljett med reskassa försvinner. Den nya reseappen lanserades förra året, vilket innebär att hela det nya biljettsystemet nu är på plats.

Det känns väldigt bra att nu kunna lansera sista delarna i vårt nya biljettsystem. Dessa förändringar kommer verkligen underlätta resandet för våra resenärer på sikt och det ger oss möjligheter att fortsätta utveckla en så attraktiv produkt som möjligt, säger trafiknämndens ordförande Carina Bengtsson (C).

De stora nyheterna är:

  • På Mitt konto/e-handel kan resenären köpa och hantera både enkel- och periodbiljetter samt koppla dem till olika resekort eller till sin reseapp. På Mitt konto kan resenären även ladda kundkassa.
  • Den som vill fortsätta att resa med resekort behöver byta till det nya resekortet. På resekortet kan resenären ha antingen enkel- eller periodbiljetter av samma typ. Det går även att koppla pengar man har i en kundkassa till resekortet.
  • Samtliga biljettautomater byts ut och de kommer finnas på fler platser utöver där de finns idag. I de nya biljettautomaterna kan resenären köpa både buss- och tågbiljetter samt ladda kundkassa.
  • Rabatt om 10% lämnas på alla biljettköp på Mitt konto och i biljettautomat, rabatten ges redan i reseappen.
  • Tillsammansrabatt, 25 % rabatt på totala biljettpriset erhålls när två eller fler reser tillsammans på samma enkel- eller 24-timmarsbiljett, införs vid köp på Mitt konto och biljettautomat. Rabatten ges redan i reseappen.
  • Resorna över länsgräns till Skåne, Blekinge, Halland, Kalmar och Jönköping blir billigare. Periodbiljetter rabatteras med 35 % av priset för den första zonen i varje län som resan omfattar. Enkelbiljetter rabatteras med 25 % av priset för den första zonen i varje län som resan omfattar.
  • Förbättrad giltighet för enkelbiljetter: möjligt att resa tur och retur på samma biljett på den köpta sträckan inom biljettens giltighetstid.

Under våren kommer gamla systemet att fasas ut och sista dagen för att ladda reskassa och periodbiljett är den 22 mars och sista dagen då man kan resa på gamla kortet är 30 april. Efter det måste alla köpa biljett i nya systemet för att kunna resa.

Mer information om det nya biljettsystemet

Relaterade nyheter

Munskydd i kollektivtrafiken

5 januari 2021

Från och med den 7 januari 2021 rekommenderar Folkhälsomyndigheten resenärer att bära munskydd i kollektivtrafiken under tider då många reser med buss eller tåg. Det är resenärens eget ansvar att se t...

Utredningsalternativ om stambanan gynnar endast storstäder

2 december 2020

Trafikverket utredningsalternativ gällande ny stambana får kritik av Region Kronoberg. Regionstyrelsen anser att inget av alternativen bidrar till regional utveckling, ökat bostadsbyggande, förstoring...

Coronabil – inte längre något läskigt och obekant

16 september 2020

Efter fyra månader har det obehagliga och obekanta kring en specialiserad coronabil kommit att bli allt mer normaliserat och självklart. Föraren, Mahmud Suwan, som kör de bekräftade eller misstänkt s...

Markköp klart för ny bussdepå

2 september 2020

Under onsdagens regionfullmäktige fattades beslut om köpet av två bolag och tillhörande fastigheter på Norremark i Växjö. Där ska en ny depå för elbussar byggas.