Fler nyheter

18 juni 2021

Lokal entreprenör ska bygga den nya elbussdepån

Dynacon Construction AB har tilldelats uppdraget att bygga Region Kronobergs nya bussdepå på Norremark i Växjö. Depån kommer till en början ha plats för 60 bussar och vara en av de största elbussdepåerna i Sverige.

Projektet kommer att drivas som totalentreprenad vilket innebär att Dynacon genomför både detaljprojektering och byggproduktion. Avtalet kommer att signeras inom närtid och gäller tills depån är färdigställd, vilket beräknas till mitten på mars 2023. Därefter gör bussoperatören sina anpassningar innan depån tas i drift i juni 2023.

Byggnaden blir på runt 4 000 kvadratmeter där elbussar ska få service, tvättas och laddas. Omkring 250 personer kommer att ha depån som sin arbetsplats där det kommer att finnas verkstad, administrativa lokaler och möjlighet till gym, berättar Patrik Hjelm, fastighetschef.  

Miljö- och hållbarhetsfokus finns naturligtvis med i planeringen då bland annat solceller ska bidra med elförsörjning, regnvatten samlas upp till busstvätt och 500 kvm tegel kommer att återbrukas från den numera rivna byggnaden på tomten.

Ett ganska speciellt projekt inom hållbarhetssegmetet som vi ser extra mycket fram emot att få bygga, säger Håkan Stjernqvist vd Dynacon.

Dynacon kommer att påbörja upphandling av underentreprenörer och projektering inom kort och etablering på arbetsplatsen beräknas ske under september.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Många smittas på semesterresan

30 juli 2021

Smittspridningen ökar nationellt, många av de nya fallen är kopplade till resor under semestern. Tillgången till vaccin är fortsatt god i länet och det finns många lediga tider för vaccination. Planer...

65+ erbjuds nu mRNA-vaccin som dos 2

27 juli 2021

Folkhälsomyndigheten beslutade i fredags att sluta leverera Astra Zenecas vaccin, då stora delar av gruppen 65+ redan har fått två doser vaccin mot covid-19. De som är 65 år eller äldre och endast fåt...

Lägesrapport: Gott om lediga vaccinationstider – passa på innan hösten kommer

23 juli 2021

Andelen som testas positivt för covid-19 ökar i länet. Samtidigt finns det lediga vaccintider i samtliga kommuner, och om fler vaccinerar sig så snart som möjligt minskar risken för en fjärde våg.

Kostprojekt inom rättspsykiatrin förbättrar hälsan och minskar svinnet

21 juli 2021

Patienter vid rättspsykiatriska regionkliniken får hjälp att förbättra hälsan genom kloka kostval. Kostprojektet är en del av Region Kronobergs satsning på patientcentrerade måltider på länets sjukhus...