Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

19 augusti 2020

Kartan med alla deltagare i MAT-rundan är klar!

Nu är kartan över alla deltagare i MAT-rundan här, så nu kan du börja planera vilka besöksmål du vill hinna med lördag 12 och 19 september. Det blir en unik möjlighet att upptäcka vilka fantastiska matföretagare som finns i länet.

Här hittar du kartan i digitalt format. Den tryckta kartan kommer i slutet av augusti att finnas att hämta på länets turistbyråer och på de flesta bibliotek, och givetvis hos alla de 57 matföretag som bjuder in under MAT- rundan.

Kartan till MAT-rundan, pdf, öppnas i nytt fönster

Det är gårdar och gårdsbutiker, men även lanthandlare, caféer och restauranger som deltar i MAT-rundan. Besök gärna MAT på sociala medier där besöksmålen presenteras ett efter ett.

MAT på facebook

MAT på Instagram

Evenemanget fördelas på två lördagar för att sprida ut besöken och på så sätt undvika trängsel och smittspridning. Dessutom uppmanas självklart alla att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer att hålla avstånd och att stanna hemma även om man bara känner sig lite förkyld. På flera ställen kommer det att finnas funktionärer som hjälper till att informera och lotsa besökare, så att allt sker på ett säkert sätt.

Till matsmaland.se, öppnas i nytt fönster

MAT arrangeras av Länsstyrelsen i Kronobergs län, Region Kronoberg, Destination Småland, Lantbrukarnas Riksförbund och Växjö kommun. Arrangemanget görs inom ramen för Kronobergs livsmedelsstrategi. 

Relaterade nyheter

Biotopskyddade träd fälldes utan tillstånd

24 september 2020

Region Kronoberg har anmält till länsstyrelsen att fyra biotopskyddade björkar fällts utan tillstånd. Länsstyrelsen som öppnat ett tillsynsärende.

Hur beskriver du Kronoberg?

23 september 2020

Alla människor som är i Kronoberg har en bild av vad Kronoberg är och hur det ser ut här. Men vad väljer vi att berätta för andra om Kronoberg? Och vad vet vi egentligen? Region Kronoberg har tagit fr...

Regionen lyser ut företagsstöd

18 september 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd har beslutat att lysa ut en del av de regionala utjämningsmedlen (1:1) som företagsstöd. Stödet hanteras av Almi Företagspartner Kronoberg AB i form av utv...

Almsjuka på Sigfridsområdet i Växjö

17 september 2020

På Sigfridsområdet i Växjö har 30 stora gamla almar drabbats av svampsjukdomen almsjuka. För att förhindra spridning och skydda återstående träd har det gjorts en bedömning att dessa träd måste fällas...