Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

24 juni 2020

MAT-runda och kunskapsbuffé på MAT2020

MAT har i ett decennium varit en plattform för lokala diskussioner om livsmedelskedjans hållbara utveckling. I år genomförs MAT i en ny tappning – anpassad efter rådande omständigheter.

MAT-tältet blir MAT-rundan

I år uppmanas invånare att besöka de gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, restauranger och caféer som brukar finnas i MAT-tältet på stortorget i Växjö. Två lördagar i september har flera företagare sin verksamhet öppen för besökare. MAT-rundan genomförs lördagarna den 12:e och 19:e september kl. 10.00-15.00.

Seminarieprogrammet blir digital Kunskapsbuffé

Seminarier och föreläsningar för att öka kunskapen kring matens betydelse är en viktig del av MAT. I höst publiceras flera digitala föreläsningar och kurser som riktar sig till dig som producerar, förädlar, bedriver lantbruk eller funderar på att starta livsmedelsföretag. Alla seminarier är kostnadsfria.

Mer om MAT2020 

MAT-rundan arrangeras av Länsstyrelsen i Kronobergs län i nära samarbete med Destination Småland, Region Kronoberg och LRF sydost. MAT-Kunskapsbuffé arrangeras av Destination Småland i nära samarbete med Länsstyrelsen i Kronoberg, Region Kronoberg och LRF sydost. 

Relaterade nyheter

Finansiering av regionalt utvecklingsarbete

26 juni 2020

För tredje gången har Sveriges kommuner och regioner (SKR) kartlagt finansieringen av det regionala utvecklingskapitalet.

Nu får Kronobergs elever uppleva ett nationellt museum på hemmaplan

11 juni 2020

Hösten 2020 öppnas dörrarna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Naturhistoriska riksmuseets utställning Microsculpture. Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter...

Framtidssäkrad industri med branschvalidering och kompetensutveckling för 1 000 anställda

8 juni 2020

Region Jönköpings län och Region Kronoberg har tilldelats 11,5 miljoner från europeiska socialfondens råd för att möta coronapandemins konsekvenser för tillverkningsindustrin. Det gemensamma projektet...

En väg ur krisen: Kompetensutveckling för företagen i Kronoberg

8 juni 2020

Tillverkningsindustrin i Kronoberg har drabbats hårt av coronakrisen. För att stötta dessa företag har Region Kronoberg tagit fram en utbildningsplattform som gör det enklare för företagen att kompete...