Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

24 juni 2020

MAT-runda och kunskapsbuffé på MAT2020

MAT har i ett decennium varit en plattform för lokala diskussioner om livsmedelskedjans hållbara utveckling. I år genomförs MAT i en ny tappning – anpassad efter rådande omständigheter.

MAT-tältet blir MAT-rundan

I år uppmanas invånare att besöka de gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, restauranger och caféer som brukar finnas i MAT-tältet på stortorget i Växjö. Två lördagar i september har flera företagare sin verksamhet öppen för besökare. MAT-rundan genomförs lördagarna den 12:e och 19:e september kl. 10.00-15.00.

Seminarieprogrammet blir digital Kunskapsbuffé

Seminarier och föreläsningar för att öka kunskapen kring matens betydelse är en viktig del av MAT. I höst publiceras flera digitala föreläsningar och kurser som riktar sig till dig som producerar, förädlar, bedriver lantbruk eller funderar på att starta livsmedelsföretag. Alla seminarier är kostnadsfria.

Mer om MAT2020 

MAT-rundan arrangeras av Länsstyrelsen i Kronobergs län i nära samarbete med Destination Småland, Region Kronoberg och LRF sydost. MAT-Kunskapsbuffé arrangeras av Destination Småland i nära samarbete med Länsstyrelsen i Kronoberg, Region Kronoberg och LRF sydost. 

Relaterade nyheter

Biotopskyddade träd fälldes utan tillstånd

24 september 2020

Region Kronoberg har anmält till länsstyrelsen att fyra biotopskyddade björkar fällts utan tillstånd. Länsstyrelsen som öppnat ett tillsynsärende.

Hur beskriver du Kronoberg?

23 september 2020

Alla människor som är i Kronoberg har en bild av vad Kronoberg är och hur det ser ut här. Men vad väljer vi att berätta för andra om Kronoberg? Och vad vet vi egentligen? Region Kronoberg har tagit fr...

Regionen lyser ut företagsstöd

18 september 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd har beslutat att lysa ut en del av de regionala utjämningsmedlen (1:1) som företagsstöd. Stödet hanteras av Almi Företagspartner Kronoberg AB i form av utv...

Almsjuka på Sigfridsområdet i Växjö

17 september 2020

På Sigfridsområdet i Växjö har 30 stora gamla almar drabbats av svampsjukdomen almsjuka. För att förhindra spridning och skydda återstående träd har det gjorts en bedömning att dessa träd måste fällas...