Fler nyheter

29 april 2021

Medarbetare får extra ersättning under pandemin

Regionstyrelsen har idag beslutat om särskilda ersättningar och personalförmåner med anledning av den tredje vågen i pandemin för medarbetare i Region Kronoberg.

Regionens medarbetare premieras på två sätt:

  • Alla medarbetare får en sommargåva i form av ett presentkort på 2000 kronor. Presentkortet kommer att kunna lösas in hos lokala näringsidkare. 
  • Under perioden mellan den 19 april och den 31 maj fördubblas övertidsersättningarna jämfört med kollektivavtalet. Läkare som tar extra jourpass får dubbel jourkompensation.

Vi ser att den tredje vågen är här och hur tufft våra medarbetare har det. Detta är ett sätt för oss att visa uppskattning och premiera de som ställer upp för verksamheten och invånarna under en svår tid, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Relaterade nyheter

Hubbar med vaccinationsinformation i länets kommuner

6 maj 2021

I juni ska Region Kronoberg arbeta uppsökande för att nå personer som det är svårt att nå med information om vaccination. I informationshubbar ska hälsokommunikatörer informera och kunna hjälpa till m...

Nu startar vaccinationen på våra vaccinationsplatser – alla över 60 år välkomna att boka tid

5 maj 2021

Personer födda 1961 eller tidigare är nu välkomna att boka tid för vaccination mot covid-19. Vaccinationen sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner.

Tekniska problem med bokningen av vaccintider

4 maj 2021

Under dagen välkomnade Region Kronoberg personer födda 1961 eller tidigare att boka tid för vaccination hos våra externa aktörer. Tyvärr har vi upplevt problem med bokningssystemet under dagen.

Lägesrapport: Avrådan från matcher och tävlingar för unga i länet

30 april 2021

Läget är fortsatt ansträngt på sjukhusen. Just nu vårdas 47 patienter inneliggande för covid-19, varav 9 vårdas på IVA.