29 april 2021

Medarbetare får extra ersättning under pandemin

Regionstyrelsen har idag beslutat om särskilda ersättningar och personalförmåner med anledning av den tredje vågen i pandemin för medarbetare i Region Kronoberg.

Regionens medarbetare premieras på två sätt:

• Alla medarbetare får en sommargåva i form av ett presentkort på 2000 kronor. Presentkortet kommer att kunna lösas in hos lokala näringsidkare.
  • Under perioden mellan den 19 april och den 31 maj fördubblas övertidsersättningarna jämfört med kollektivavtalet. Läkare som tar extra jourpass får dubbel jourkompensation.

Vi ser att den tredje vågen är här och hur tufft våra medarbetare har det. Detta är ett sätt för oss att visa uppskattning och premiera de som ställer upp för verksamheten och invånarna under en svår tid, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.