Ukrainas flagga.

4 april 2022

Mobila team erbjuder flyktingar från Ukraina hälsoundersökning

Ukrainska flyktingar i Kronobergs län erbjuds en kostnadsfri hälsoundersökning samt vaccination mot covid-19 via mobila team. Teamen kommer att besöka olika platser i länet där flyktingar befinner sig, samt möta ukrainska flyktingar på plats på Migrationsverket i Växjö.

Alla flyktingar som kommer till Sverige ska erbjudas en hälsoundersökning för att uppmärksamma eventuell ohälsa och behov av smittskyddsåtgärder, samt för att informera om möjligheten att få del av hälso- och sjukvård och tandvård.

För att möta flyktingvågen från Ukraina väljer Region Kronoberg att samordna hälsoundersökningar och vaccination mot covid-19 med hjälp av mobila team.

Vi kommer täcka hela länet genom att finnas på olika ställen vid olika tidpunkter. Ett team kommer att finnas på plats på Migrationsverket i Växjö två dagar i veckan för att möta de flyktingar som söker sig dit. I samband med registrering erbjuds vaccinering och tid för hälsoundersökning, säger Yvonne Hellsten som är verksamhetschef för Samordningsenheten.

De mobila teamen påbörjar sitt arbete under vecka 14 och planeringen görs löpande utifrån behov.

Telefonnummer för att boka tid

Region Kronoberg har öppnat ett telefonnummer dit flyktingar eller personer i deras närhet kan höra av sig för att boka tid för en hälsoundersökning och/eller vaccination. Man får lämna sitt telefonnummer och får en bokad tid för återuppringning samma dag. Personerna som bemannar telefonnumret talar svenska och engelska.

Telefonnummer: 0470-52 39 00

Det går också bra att mejla: Det här är en e-postadress