Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

8 juni 2020

Musica Vitae bjuder personal och patienter på konsert

Musik är livet – det tycker i alla fall stråkmusikerna i Kronobergs egen kammarorkester Musica Vitae. Nu i veckan spelar de på Ljungby lasarett och Centrallasarettet i Växjö, utomhus i det förhoppningsvis vackra sommarvädret.

”Kan inte publiken komma till oss så kan vi komma till publiken.” Så resonerade orkestern, som nu genomför en miniturné på sjukhusen och på särskilda boenden.

I tider då fysisk kontakt måste undvikas, kan vi trots allt träffas i ett gemensamt musikaliskt möte ute i det vackra sommarvädret, säger Andreas Lönnqvist, orkesterledare.

Roland Gustbée, (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden uppskattar initiativet:

Pandemin innebär både stress på jobbet och tristess i vardagen för våra medarbetare. Musica Vitae erbjuder här ett välkommet avbrott i både stress och tristess.

Så kom och njut av musik av bland andra Lille Bror Söderlundh, Olle Adolphson, Edvard Grieg och Evert Taube.

10 juni kl 14, Lasarettet Ljungby, utanför huvudentrén.

11 juni kl 11, Centralasarettet Växjö, utanför bistron på bottenplan.

Kontakt

Andreas Lönnqvist

Orkesterledare Musica Vitae

Det här är en e-postadress

0706-43 91 20

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...