Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

8 oktober 2020

Norra passagen på centrallasarettet i Växjö avstängd

Från och med måndagen den 12 oktober kommer trappan och torget vid norra passagen på centrallasarettet i Växjö att vara avstängt (se karta nedan). Området öppnas enligt plan igen i februari 2021. Alternativ väg skyltas på plats.

Området stängs av för att ombyggnation och förbättringsarbete ska göras så att det blir lättare och säkrare att ta sig till och från huvudentrén.

Trappan kommer att läggas om och torget ovanför trappan görs mer välkomnande med planteringar, sittbänkar och ny belysning.

Tillgängligheten till och från huvudentrén kommer att förbättras genom nytt taktilt stråk samt hiss.
Arbete som påverkar besökare på området startar vecka 42 och beräknas vara klart februari 2021.
Avstängning norra passagen CLV

Relaterade nyheter

Bodil Bruse Lundin är årets reumasköterska

26 november 2020

Bodil Bruse Lundin har blivit utsedd till årets reumasköterska 2020 av Föreningen Reumasköterskor i Sverige. Bodil jobbar på medicinkliniken i Växjö och firades med diplom och blommor.

Nybyggnation ger fler vårdplatser inom rättspsykiatrin

25 november 2020

Under onsdagen beslutade regionfullmäktige att hus M58 på Sigfridsområdet ska rivas och ersättas av en helt ny byggnad. Den nya byggnaden ger flera förbättringar för Rättspsykiatriska regionkliniken:...

Vården av covid-sjuka på äldreboenden får kritik av IVO

24 november 2020

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har granskat vården av covid-sjuka på landets äldreboenden och identifierat allvarliga brister. Samtliga landets regioner kritiseras av IVO, så även Kronoberg.

Ungdomsmottagningen i Ljungby släpper podd

17 november 2020

Ungdomsmottagningen i Ljungby har gjort en podd i syfte att främja psykisk hälsa hos ungdomar. I podden får vi följa Region Kronobergs medarbetare Emma Tunér Nyström och Emma Rydell, en barnmorska och...