Fler nyheter

29 juni 2021

Nu är Scensommarprogrammet spikat och klart

Scensommar är lika med scenkonst för stora och små – på ställen nära dig runt om i Kronoberg. Alltid under bar himmel och med fri entré. Så ta fram picknickfilten och ladda för teater, sång, musik, stand-up och lite allmänt galna upptåg i gröngräset.

Vi gasar på från den 1 juli och bromsar inte in förrän den 15 augusti. Du får bland annat träffa Jessie och Jecko, Ayla Kabaca från Barnkanalen, Sara Parkman, Kalle Lind, Music Vitae och flera stand-upkomiker.

Det är glädjande att vi tillsammans med kommunerna kan genomföra Scensommar 2021. Den regionala satsningen ger mer kultur för fler invånare i hela länet, säger Claudia Crowley Sörensson (M), ordförande i Region Kronobergs kulturnämnd.

Scensommar arrangeras av Växjö kommun i samarbete med Region Kronoberg, Alvesta kommun, Lessebo kommun, Ljungby kommun, Markaryds kommun, Tingsryds kommun, Uppvidinge kommun och Älmhults kommun.

Hela programmet och mer information

Relaterade nyheter

Mathantverk lyfter förädling och lokalproducerad mat

28 juli 2021

Emilia Hildingsson från Barnens trädgård, Josefine Müller från Jossans gårdsbutik och café samt Inger Söreke från Härensås mjölk är några kronobergare som tävlat i SM i mathantverk.

Kulturnämnden växlar upp statliga krismedel till regionala kulturverksamheter

18 juni 2021

Kulturlivet runt om i Sverige har drabbats hårt av coronapandemin. För att bidra till stabilitet och mildra de ekonomiska konsekvenserna för regionala kulturverksamheter inom kultursamverkansmodellen...

Hitta aktiviteter på utetipset.se

16 juni 2021

Region Kronoberg driver på för en omställning till hållbar konsumtion i besöksnäringen genom hemsidan www.utetipset.se.

Årets kulturstipendiater utsedda

11 juni 2021

Idag har Region Kronobergs kulturnämnd beslutat vilka kulturskapare i länet som får årets arbets- och ungdomsstipendier. På grund av pandemin och det höga söktrycket utökar kulturnämnden antalet arbet...