Fler nyheter

29 juni 2021

Nu är Scensommarprogrammet spikat och klart

Scensommar är lika med scenkonst för stora och små – på ställen nära dig runt om i Kronoberg. Alltid under bar himmel och med fri entré. Så ta fram picknickfilten och ladda för teater, sång, musik, stand-up och lite allmänt galna upptåg i gröngräset.

Vi gasar på från den 1 juli och bromsar inte in förrän den 15 augusti. Du får bland annat träffa Jessie och Jecko, Ayla Kabaca från Barnkanalen, Sara Parkman, Kalle Lind, Music Vitae och flera stand-upkomiker.

Det är glädjande att vi tillsammans med kommunerna kan genomföra Scensommar 2021. Den regionala satsningen ger mer kultur för fler invånare i hela länet, säger Claudia Crowley Sörensson (M), ordförande i Region Kronobergs kulturnämnd.

Scensommar arrangeras av Växjö kommun i samarbete med Region Kronoberg, Alvesta kommun, Lessebo kommun, Ljungby kommun, Markaryds kommun, Tingsryds kommun, Uppvidinge kommun och Älmhults kommun.

Hela programmet och mer information

Relaterade nyheter

Årets Handledare i Kronoberg är korad

21 oktober 2021

I tisdags arrangerade Vård- och omsorgscollege Kronoberg den årliga Handledarens dag – dagen där alla handledare inom vård och omsorg hyllas. Dagen finns till för att fira och uppmärksamma handledarro...

Yrkesambassadörer besöker gymnasieskolor i Växjö

20 oktober 2021

Den 10-12 maj 2022 ska Yrkes-SM genomföras i Växjö, Arenastaden. Men redan nu på lördag den 23 oktober kommer yrkesambassadörer att besöka Kungsmad och Teknikum.

Klartecken för Bymässa 2030

12 oktober 2021

Region Kronoberg har beslutat att starta ett arbete kring Bymässa 2030. Det innebär att regionen tar en ledande och samordnande roll i att driva samhällsutvecklingsmässan så att den blir långsiktigt h...

Ökat fokus på gymnasiekompetens i kompetensförsörjningsarbetet

7 oktober 2021

Regionala utvecklingsnämnden har nu fastställt handlingsplan 6.0 för kompetensförsörjningsstrategi för Kronobergs län 2017–2025. Nytt i handlingsplanen är insatser inom det prioriterade området ”I Kro...