Fler nyheter

22 december 2020

Nu erbjuder även vårdcentralen Centrum digitala besök via appen Min vård Kronoberg

Nu kan fler invånare använda appen min vård Kronoberg då även vårdcentralen Centrum ansluter. I appen kan invånare bland annat söka vård, beskriva sina symtom via text och bild eller ha ett videomöte med vårdpersonal.

Vårdcentralen Centrum började ta emot besök den 15 december.

Vi på vårdcentralen Centrum är glada och stolta att vi kan ta emot patienter digifysiskt via appen. De reaktioner vi har fått från våra patienter har varit positiva. En sak som lyfts är enkelheten att kunna kontakta vården var man än är och när det passar en själv. Prova gärna att kontakta oss via appen, säger Susanne Dahlström, avdelningschef vårdcentralen Centrum.

Appen Min vård Kronoberg lanserades den 25 november och är ett test av en digital kontaktväg till patienter. Folktandvården, vårdcentralerna Lammhult och Centrum igång och tar emot patienter i appen.

Intresset har varit bra. Över 1100 personer har hittills laddat ner appen Min vård Kronoberg och mer än 400 personer har sökt vård genom att till exempel boka tid, chatta eller ha videomöten, säger Linda Pantzar, verksamhetschef för vårdcentralerna Dalbo, Lammhult och Centrum.

Pilotprojektet som möjliggör digitala besök via appen Min vård Kronoberg är ett viktigt steg i att digitalisera hälso-och sjukvården i Region Kronoberg.

En ökad digitalisering av vården är nödvändig för att vi bättre ska kunna möta invånarnas behov framöver. Jag är väldigt glad att vi med vårdcentralen Centrums lansering kan erbjuda ännu fler invånare en digital kontaktväg till vården. Det ska bli spännande att följa pilotprojektet och dess utveckling, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Fakta

  • Min vård Kronoberg är ett test av en ny digital kontaktväg och appen är ett komplement till befintliga kontaktvägar.
  • I pilotprojektet ingår Folktandvården, psykiatrin och vårdcentralerna Dalbo, Lammhult och Centrum.
  • Appen, Min vård Kronoberg, finns att ladda ner via App Store och Google Play.

Kontakt

Roland Gustbée (M)

Roland Gustbée (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0733-68 74 14

Per Nordbeck

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470587027, 046709844307

Emma Forsberg

Kommunikatör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 96 10, 0767-25 97 39

Relaterade nyheter

Nu påbörjas personalvaccinationen – IVA-sjuksköterska först ut

20 januari 2021

Vaccinationen av personal på våra sjukhus är nu igång. Till att börja med ges 200 doser vaccin till personal på prioriterade avdelningar. Dessa är IVA, akuten, ambulansen samt covidenheter.

Prioriteringarna satta för årets löneöversyn

19 januari 2021

4,4 miljoner kronor satsas på medarbetare i vården i årets löneöversyn. Det beslutade regionstyrelsens personalutskott i dag. ”Det känns bra i dessa pandemitider”, säger Sven Sunesson (C), ordförande...

Så hanterades pandemin under våren – utvärdering färdig

19 januari 2021

Revisions- och rådgivningsföretaget KPMG har genomfört en utvärdering av Region Kronobergs hantering av pandemin under våren och sommaren 2020, på uppdrag av den politiska ledningen. Regionen får över...

Gunnar Kahlmeter utnämnd till ordförande för expertgrupp i WHO

18 januari 2021

Det ärofyllda uppdraget som ordförande i WHO:s globala strategigrupp för antibiotikaresistens har tilldelats Gunnar Kahlmeter, överläkare och tidigare chef på klinisk mikrobiologi, Region Kronoberg. E...