Bilden saknar en alternativtext.

11 juni 2020

Nu får Kronobergs elever uppleva ett nationellt museum på hemmaplan

Hösten 2020 öppnas dörrarna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Naturhistoriska riksmuseets utställning Microsculpture. Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade och hisnande skönhet.

Den banbrytande utställningen Microsculpture presenterar insekter från samlingarna på Oxford Universitets Naturhistoriska Museum tagna av den brittiske fotografen Levon Biss. Bilderna i form av storskaliga fotoutskrifter upp till 5 meter breda ger betraktaren en unik möjlighet att studera och uppskatta en dold värld. Tillsammans med en kreativ maker-verkstad ska utställningen få elever och övriga besökare intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik. En viktig insats för kompetensförsörjningen i Kronoberg!

Utställningen finns på Älmhults Handelsplats från 12 september 2020 till och med 31 augusti 2021. Till hösten kommer anmälda klasser till Maker tour – Mot nya höjder kostnadsfritt få möjlighet att uppleva Microsculpture samtidigt som utställningen kommer att vara öppen för allmänheten.

Utställningen har möjliggjorts genom ett samarbete med Naturhistoriska riksmuseet, Älmhults Handelsplats, Älmhults kommun, Växande Älmhult, Linnés Råshult och Region Kronobergs undervisningskoncept Maker tour – Mot nya höjder.

Sofie Schentz Magnusson

Samordnare utbildningsfrågor