Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

11 juni 2020

Nu får Kronobergs elever uppleva ett nationellt museum på hemmaplan

Hösten 2020 öppnas dörrarna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Naturhistoriska riksmuseets utställning Microsculpture. Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade och hisnande skönhet.

Den banbrytande utställningen Microsculpture presenterar insekter från samlingarna på Oxford Universitets Naturhistoriska Museum tagna av den brittiske fotografen Levon Biss. Bilderna i form av storskaliga fotoutskrifter upp till 5 meter breda ger betraktaren en unik möjlighet att studera och uppskatta en dold värld. Tillsammans med en kreativ maker-verkstad ska utställningen få elever och övriga besökare intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik. En viktig insats för kompetensförsörjningen i Kronoberg!

Utställningen finns på Älmhults Handelsplats från 12 september 2020 till och med 31 augusti 2021. Till hösten kommer anmälda klasser till Maker tour – Mot nya höjder kostnadsfritt få möjlighet att uppleva Microsculpture samtidigt som utställningen kommer att vara öppen för allmänheten.

Utställningen har möjliggjorts genom ett samarbete med Naturhistoriska riksmuseet, Älmhults Handelsplats, Älmhults kommun, Växande Älmhult, Linnés Råshult och Region Kronobergs undervisningskoncept Maker tour – Mot nya höjder.

Kontakt

Sofie Schentz Magnusson

Samordnare utbildningsfrågor

Fotograf: Mats Samuelsson

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 00 00

Relaterade nyheter

Coronastöd till idrottsrörelsen

20 november 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd ger 1,5 miljoner kronor till idrottsrörelsen i Kronoberg genom RF-SISU Småland.

Hållbarhet och kvalitet hyllas

16 november 2020

Ökad tillgänglighet, analys av antikroppstester, ett samarbete mellan SOS och akuten, hållbart byggande och digitalisering. I fredags hyllade och belönade Region Kronoberg initiativ för kvalitet och h...

Digitala träffar om att starta företag

13 november 2020

I november och december ordnar Business region Kronoberg digitala träffar för dig som funderar på att starta företag. Välkommen!

Inspireras på digitala veckan och DIGIdag

9 november 2020

Digital transformation är en nödvändighet för alla företag och organisationer. För att stödja företag och inspirera i transformationen är Region Kronoberg medarrangör till DIGIdagen den 18 november.