Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

11 juni 2020

Nu får Kronobergs elever uppleva ett nationellt museum på hemmaplan

Hösten 2020 öppnas dörrarna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Naturhistoriska riksmuseets utställning Microsculpture. Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade och hisnande skönhet.

Den banbrytande utställningen Microsculpture presenterar insekter från samlingarna på Oxford Universitets Naturhistoriska Museum tagna av den brittiske fotografen Levon Biss. Bilderna i form av storskaliga fotoutskrifter upp till 5 meter breda ger betraktaren en unik möjlighet att studera och uppskatta en dold värld. Tillsammans med en kreativ maker-verkstad ska utställningen få elever och övriga besökare intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik. En viktig insats för kompetensförsörjningen i Kronoberg!

Utställningen finns på Älmhults Handelsplats från 12 september 2020 till och med 31 augusti 2021. Till hösten kommer anmälda klasser till Maker tour – Mot nya höjder kostnadsfritt få möjlighet att uppleva Microsculpture samtidigt som utställningen kommer att vara öppen för allmänheten.

Utställningen har möjliggjorts genom ett samarbete med Naturhistoriska riksmuseet, Älmhults Handelsplats, Älmhults kommun, Växande Älmhult, Linnés Råshult och Region Kronobergs undervisningskoncept Maker tour – Mot nya höjder.

Kontakt

Sofie Schentz Magnusson

Samordnare utbildningsfrågor

Fotograf: Mats Samuelsson

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 00 00

Relaterade nyheter

Satsning på tillväxt inom trähus- och planglasindustrin

10 augusti 2020

Regionala utvecklingsnämnden har beslutat att stödja tredje fasen av Vinnovaprojektet Smart Housing Småland med 6 miljoner mellan åren 2020 – 2023.

Finansiering av regionalt utvecklingsarbete

26 juni 2020

För tredje gången har Sveriges kommuner och regioner (SKR) kartlagt finansieringen av det regionala utvecklingskapitalet.

MAT-runda och kunskapsbuffé på MAT2020

24 juni 2020

MAT har i ett decennium varit en plattform för lokala diskussioner om livsmedelskedjans hållbara utveckling. I år genomförs MAT i en ny tappning – anpassad efter rådande omständigheter.

Framtidssäkrad industri med branschvalidering och kompetensutveckling för 1 000 anställda

8 juni 2020

Region Jönköpings län och Region Kronoberg har tilldelats 11,5 miljoner från europeiska socialfondens råd för att möta coronapandemins konsekvenser för tillverkningsindustrin. Det gemensamma projektet...