17 juni 2020

Nu har Region Kronoberg köpt hela tomten i Räppe

På regionfullmäktige den 17 juni fattades beslutet att köpa resterande del av tomten för det tänkta sjukhuset i Växjö av Växjö kommun. Det innebär att regionen har tillgång till den tomtyta som behövs för att kunna bygga ett sjukhus i Räppe.

Vi har haft en bra dialog med Växjö kommun. Det känns bra att tomtköpet är klart och att vi nu kan fortsätta planera för framtidens sjukhus i Räppe, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Dagens beslut gäller tomten Räppe 7:3 (fotbollsplanerna) och tomten 2:1 (västra sidan – stärkelsefabriken). Regionen har tidigare köpt tomten Rimfrosten (Wesselstomten).

Regionen får tillgång till tomten i januari 2022, men arbetar redan nära tillsammans med bland annat Växjö kommun med detaljplanen för tomten, som kommer att sätta ramarna för hur marken kan bebyggas.

Mikael Johansson (M)

Regionstyrelsens ordförande