Fler nyheter

17 maj 2021

Nu startar fas 4 i Kronoberg – personer över 55 år välkomnas att boka tid för vaccinering

Personer födda 1966 eller tidigare är nu välkomna att boka tid för vaccination mot covid-19. Vaccinationen sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner. I och med detta påbörjas fas 4 av vaccineringen.

Tidsbokningen sker via 1177.se där man väljer var man önskar vaccinera sig och klickar vidare för att boka tid. Vaccinationen är kostnadsfri och frivillig. 

Under de kommande veckorna är tillgången till vaccin för dos 1 låg, vi har därför valt att släppa på en femårsgrupp, personer som är mellan 55-59 år. Det är cirka 9000 personer i länet.

Just nu är det många som ska ha sin andra dos av Pfizers och Modernas vaccin, eftersom det var en topp i vaccinleveranserna för sex veckor sedan. För att få god effekt av vaccinet är det viktigt att vi ger dos 2 inom dosintervallet, och det innebär att det inte släpps så många tider för dos 1 de kommande veckorna, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

De tider som ligger ute i bokningssystemen är de som finns. Nya tider släpps löpande.

Vaccination på externa vaccinationsplatser

I samband med start av fas 4 avslutas nu vaccinationen av dos 1 på regionens egna vårdcentraler. Endast personer som har dos 2 inbokad ska nu gå till sin vårdcentral för att vaccineras.

Alla nya bokningar av dos 1 ska nu ske på de 17 vaccinationsplatser vi har i länet. Det betyder att vårdcentralerna kan flytta resurser till sitt ordinarie uppdrag, säger Lena Andersson Nazzal.

Region Kronoberg vill fortsatt uppmana invånarna att följa prioriteringsordningen.

Läs mer om var och hur vaccinationerna sker på 1177.se, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Lokal entreprenör ska bygga den nya elbussdepån

18 juni 2021

Dynacon Construction AB har tilldelats uppdraget att bygga Region Kronobergs nya bussdepå på Norremark i Växjö. Depån kommer till en början ha plats för 60 bussar och vara en av de största elbussdepåe...

Lägesrapport: regionen lämnar stabsläget

18 juni 2021

Färre personer behöver vård för covid-19 och regionen har beslutat att lämna stabsläget. Smittspridningen minskar långsamt i länet, men det är fortsatt viktigt att följa rekommendationerna. Vaccinatio...

Covidriktlinjer gjorde att operation av tumör försenades

18 juni 2021

Operationen av en hudtumör blev fördröjd på grund av coronapandemin och de riktlinjer som infördes. Nu anmäler Region Kronoberg det inträffade till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt Lex Ma...

Nu kan ungdomar söka vård i appen Min vård Kronoberg

17 juni 2021

Ungdomsmottagningen i Ljungby och Växjö erbjuder från och med den 17 juni ungdomar möjligheten att under pilotperioden söka vård via appen Min vård Kronoberg. I appen kan ungdomarna bland annat beskri...