Fler nyheter

17 maj 2021

Nu startar fas 4 i Kronoberg – personer över 55 år välkomnas att boka tid för vaccinering

Personer födda 1966 eller tidigare är nu välkomna att boka tid för vaccination mot covid-19. Vaccinationen sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner. I och med detta påbörjas fas 4 av vaccineringen.

Tidsbokningen sker via 1177.se där man väljer var man önskar vaccinera sig och klickar vidare för att boka tid. Vaccinationen är kostnadsfri och frivillig. 

Under de kommande veckorna är tillgången till vaccin för dos 1 låg, vi har därför valt att släppa på en femårsgrupp, personer som är mellan 55-59 år. Det är cirka 9000 personer i länet.

Just nu är det många som ska ha sin andra dos av Pfizers och Modernas vaccin, eftersom det var en topp i vaccinleveranserna för sex veckor sedan. För att få god effekt av vaccinet är det viktigt att vi ger dos 2 inom dosintervallet, och det innebär att det inte släpps så många tider för dos 1 de kommande veckorna, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

De tider som ligger ute i bokningssystemen är de som finns. Nya tider släpps löpande.

Vaccination på externa vaccinationsplatser

I samband med start av fas 4 avslutas nu vaccinationen av dos 1 på regionens egna vårdcentraler. Endast personer som har dos 2 inbokad ska nu gå till sin vårdcentral för att vaccineras.

Alla nya bokningar av dos 1 ska nu ske på de 17 vaccinationsplatser vi har i länet. Det betyder att vårdcentralerna kan flytta resurser till sitt ordinarie uppdrag, säger Lena Andersson Nazzal.

Region Kronoberg vill fortsatt uppmana invånarna att följa prioriteringsordningen.

Läs mer om var och hur vaccinationerna sker på 1177.se, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Drop in-tider erbjuds i alla kommuner

24 september 2021

Ett brev går nu ut till alla i länet som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19. Där finns information om tillgängliga drop in-tider i respektive kommun.

Tre arkitektteam tävlar om att gestalta det nya akutsjukhuset i Växjö

22 september 2021

Nu har tre arkitektteam satt igång arbetet med att skapa gestaltningsförslag för det nya akutsjukhuset som eventuellt ska byggas i Växjö. I december kommer en jury att utse det vinnande förslaget.

Florence Eddyson blir ny sjukhuschef

20 september 2021

Nu är det klart. Från och med december tillträder Florence Eddyson som ny verksamhetsområdeschef för sjukhusvården.

Lägesrapport: Nu påbörjas planeringsarbetet för vaccination av 12–15-åringar

17 september 2021

Smittspridningen har nu vänt neråt i länet. Samtidigt ökar vaccinationstäckningen hela tiden. De senaste veckorna har många fått sin andra dos och 75,9 % av den vuxna befolkningen är nu fullvaccinerad...