Fler nyheter

26 januari 2022

Ansök till konstnärligt utvecklingsprogram för författare

Nu öppnar en ny ansökningsomgång för Skrivyta Syd, ett konstnärligt utvecklingsprogram för dig som vill utveckla ditt konstnärliga skrivande.

Årets ansökningsomgång har öppnat och sista dag att söka är 28 mars.

Skrivyta Syd är ett ettårigt konstnärligt utvecklingsprogram för skönlitterära författare. Under ett år får du en unik möjlighet att utveckla ditt konstnärliga skrivande genom att delta i litterära residens, branschträffar, träffa manuscoach och delta i samtal med andra författare.

Projektet är en del av Regionsamverkan Sydsveriges samarbete med fokus på litteraturutveckling. Projektet drivs av de sex regionerna Kalmar, Jönköping, Blekinge, Kronoberg, Halland och Skåne. Projektet medfinansieras av Statens kulturråd.

Nu utlyser vi sex deltagarplatser under ett år för dig som är författare.

Läs mer och se utlysningen, öppnas i nytt fönster

Mer information

Utlysningen är öppen från och med 19 januari och stänger 28 mars.

Du som är i början av ditt författarskap och vill utveckla ditt litterära projekt efter en konstnärlig vision. Projektet kan vara en roman, diktsamling, novellsamling, essäistik eller annat format inom skönlitteratur för vuxna eller för barn och unga.

Du har en Masterutbildning i kreativt skrivande eller motsvarande utbildning och erfarenhet, exempelvis gått kvalificerande kurser på folkhögskola eller har blivit eller är på väg att bli publicerad.

Du är bosatt och verksam i regionerna Kalmar, Jönköping, Blekinge, Kronoberg, Halland eller Skåne

Du behöver kunna avsätta tid för programmet som startar augusti 2022 och avslutas juni 2023. Under den här tiden ingår bland annat två residensvistelser samt möten med de andra deltagarna, manuscoach med mera.

Du får ingen lön eller några stipendier för att delta i programmet, det är ett gratis och kvalitativt sammanhang för kompetensutveckling.

Du söker med en projektplan där du beskriver och motiverar vad du har behov av för att komma vidare med ditt skrivprojekt samt vilken konstnärlig vision du vill uppnå.

Projektplanen ska innehålla följande:

  • En kort beskrivning av vem du är och din bakgrund
  • Beskrivning av ditt projekt och vad du vill uppnå med det
  • En plan för hur du ska föra projektet konstnärligt vidare
  • Textprov från två scener, verser eller dylikt från materialet
  • Relevanta betyg och intyg från kvalificerande utbildningar i kreativt skrivande.

Ansökan ska skrivas på svenska.

Av tekniska skäl publiceras denna utlysning under "Lediga jobb i Vimmerby kommun". Ansökan gäller dock inte en anställning i kommunen utan det ovan beskrivna icke arvoderade kompetensutvecklingsprogrammet. Ansökan skickas in via länken nedan. Inkomna ansökningar hanteras gemensamt av de regioner som ingår i Skrivyta Syd.

Mer information och ansökan, öppnas i nytt fönster

Ett konstnärligt råd som består av verksamma och etablerade författare och skribenter gör ett urval av de projektansökningar som uppfyller kriterierna. Sex deltagare får möjligheten att delta i Skrivyta Syd. Du som söker kommer att få besked om du är antagen eller inte, senast i juni 2022.

Relaterade nyheter

Årets kompetensförsörjningsrapport – dessa är Kronobergs bristyrken

24 maj 2022

Varje år publicerar Region Kronoberg en kompetensförsörjningsrapport som beskriver aktuell utveckling av länets kompetensförsörjning samt hur behovet av olika kompetenser kommer att se ut i framtiden.

Små besökare med stora drömmar på Yrkes-SM

12 maj 2022

Drygt 100 förskolebarn har fått besöka Yrkes-SM för att lära sig mer om olika yrken. Barnen har fått öva på hjärt- och lungkompressioner hos undersköterskorna, göra marsipanfigurer hos bagarna, titta...

Regionen välkomnar Linnéuniversitetets studenter att stanna

9 maj 2022

Linnéuniversitetet, Region Kalmar län och Region Kronoberg vill bjuda in Linnéuniversitetets studenter att stanna kvar efter avslutade studier. Nu gör vi gemensam sak i en kampanj som ska väcka nyfike...

Prins Carl Philip besöker Yrkes-SM i Växjö

6 maj 2022

H.K.H. Prins Carl Philip kommer till Växjö när Yrkes-SM inleds den 10 maj. Prinsen kommer guidas omkring på evenemangsområdet och möta såväl tävlande som branschrepresentanter.