18 maj 2021

Ny trafikdirektör utsedd i Region Kronoberg

Pär Welander blir ny trafikdirektör i Region Kronoberg. Han tillträder tjänsten den 1 augusti.

Det känns bra att vi nu har rekryterat en ny trafikdirektör och vi hälsar Pär välkommen till Region Kronoberg. Den gedigna erfarenhet han har av att arbeta med trafikrelaterade frågor kommer att bli en viktig tillgång i kommande utvecklingsarbete, inte minst när det gäller att återfå resenärerna efter coronapandemin, säger Carina Bengtsson, ordförande i trafiknämnden.

Pär Welander har fram tills nu varit tillförordnad trafikdirektör för Blekingetrafiken, där han tidigare även arbetat som trafikchef sedan 2013. Han är född och uppvuxen i Blekinge, men har bott i Växjö under flera år i samband med studier och arbete. Hela hans yrkesliv har kretsat kring kollektivtrafik och logistik.

Kollektivtrafiken har en viktig roll i människors vardag. Det är viktigt att ha en väl fungerande kollektivtrafik för att vara ett attraktivt län. Att åka kollektivt är ett jämställt sätt att resa, för alla har inte tillgång till bil. Jag är glad för förtroendet och tycker att det ska bli jätteroligt att vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik i Kronoberg, säger Pär Welander.

Pär Welander efterträder Thomas Nilsson som går i pension i augusti.