Fler nyheter

18 maj 2021

Ny trafikdirektör utsedd i Region Kronoberg

Pär Welander blir ny trafikdirektör i Region Kronoberg. Han tillträder tjänsten den 1 augusti.

Det känns bra att vi nu har rekryterat en ny trafikdirektör och vi hälsar Pär välkommen till Region Kronoberg. Den gedigna erfarenhet han har av att arbeta med trafikrelaterade frågor kommer att bli en viktig tillgång i kommande utvecklingsarbete, inte minst när det gäller att återfå resenärerna efter coronapandemin, säger Carina Bengtsson, ordförande i trafiknämnden.

Pär Welander har fram tills nu varit tillförordnad trafikdirektör för Blekingetrafiken, där han tidigare även arbetat som trafikchef sedan 2013. Han är född och uppvuxen i Blekinge, men har bott i Växjö under flera år i samband med studier och arbete. Hela hans yrkesliv har kretsat kring kollektivtrafik och logistik.

Kollektivtrafiken har en viktig roll i människors vardag. Det är viktigt att ha en väl fungerande kollektivtrafik för att vara ett attraktivt län. Att åka kollektivt är ett jämställt sätt att resa, för alla har inte tillgång till bil. Jag är glad för förtroendet och tycker att det ska bli jätteroligt att vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik i Kronoberg, säger Pär Welander. 

Pär Welander efterträder Thomas Nilsson som går i pension i augusti.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Drop in-tider erbjuds i alla kommuner

24 september 2021

Ett brev går nu ut till alla i länet som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19. Där finns information om tillgängliga drop in-tider i respektive kommun.

Tre arkitektteam tävlar om att gestalta det nya akutsjukhuset i Växjö

22 september 2021

Nu har tre arkitektteam satt igång arbetet med att skapa gestaltningsförslag för det nya akutsjukhuset som eventuellt ska byggas i Växjö. I december kommer en jury att utse det vinnande förslaget.

Florence Eddyson blir ny sjukhuschef

20 september 2021

Nu är det klart. Från och med december tillträder Florence Eddyson som ny verksamhetsområdeschef för sjukhusvården.

Lägesrapport: Nu påbörjas planeringsarbetet för vaccination av 12–15-åringar

17 september 2021

Smittspridningen har nu vänt neråt i länet. Samtidigt ökar vaccinationstäckningen hela tiden. De senaste veckorna har många fått sin andra dos och 75,9 % av den vuxna befolkningen är nu fullvaccinerad...