Fler nyheter

21 april 2020

Patient från Sörmland har lämnat intensiven

En av de två patienterna från Sörmland som vårdats på intensivvårdsavdelningen i respirator har blivit bättre och flyttats till en annan avdelning.

De två patienterna från Sörmland landade på Växjö flygplats den 8 april och har sedan dess vårdats på intensivvårdsavdelningen på Centrallasarettet Växjö.

Vi är glada att kunna meddela att en av patienterna tillfrisknat så pass att intensivvård inte är nödvändigt längre, säger Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Det är glädjande att höra att patienten blivit bättre. För oss var det självklart att ställa upp för en region som hittills drabbats hårdare än vi har. Nästa gång kan det vara vi som behöver hjälp, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Just nu finns 184 bekräftade fall av covid-19 i Kronobergs län. 16 personer vårdas på sjukhus, varav 2 på intensivvårdsavdelning. Sedan den 20 april har två äldre personer som vårdades på sjukhus avlidit. 

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...