5 april 2020

Patient med covid-19 inlagd på intensiven

Region Kronoberg har i helgen haft en första inneliggande patient med konstaterad covid-19 i behov av intensivvård. Patienten har sedan dess förbättrats och flyttats tillbaka till vårdavdelning.

Patienten är en äldre person.

Att även vi i Kronoberg skulle få patienter i behov av intensivvård var väntat och vi är väl förberedda, säger Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Söndagen den 5 april fanns 51 bekräftade fall av covid-19 i Kronobergs län. Fyra personer vårdades på sjukhus, varav en patient på intensivvårdsavdelning.

Aktuella siffror över antal bekräftat smittade