Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

12 juni 2020

Personalen har flyttat över 100 veckors semester

Semesterpusslet för regionen i sommar börjar bli klart. Lojal personal har flyttat över 100 veckors semester för att sjukvården ska klara den ökade belastning som covid-19 innebär.

På grund av pandemin är det i sommar färre sammanslagningar av avdelningar på sjukhusen, eftersom misstänkta och konstaterade fall av covid-19 vårdas separerade från andra.  Totalt är det tre fler avdelningar öppna än tidigare somrar.

Personalen har avstått betydligt fler veckor än tidigare somrar och tagit del av sommarförmånen. Jag tror att det till stor del beror på lojalitet i den här krisen, vilket vi är tacksamma för, säger Maria Wiltz, sjukhuschef.

Detta innebär att fler medarbetare behöver ta semester under hösten, vilket kan leda till ett behov av mer hyrpersonal.

Mer personal med separata flöden

I primärvården blir det tvärtom fler sammanslagningar av vårdcentraler, så att personalen ska räcka till.

Det behövs mer personal när vi har separerade flöden. Samtidigt måste vi säkerställa arbetsmiljön och möjligheten till semester för personalen, säger Catrin Mård, biträdande verksamhetsområdeschef primärvård och rehab.

Rehabiliteringskliniken har fler vårdplatser öppna denna sommaren då det finns ett behov av rehabilitering efter covid-19.

Inom Folktandvården får personalen semester som tidigare år och små kliniker stänger i ett par veckor. Även inom psykiatrin får personalen semester som tidigare år. Där är BUP:s planerade verksamhet är stängd vecka 28-31.

Relaterade nyheter

Fortsatt lugnare covid-läge i länet

2 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom behovet av provtagning i prioritetsgrupperna 1, 2 och 3. I vecka 28 startar Region Kronoberg provtagning av priorite...

Smittskyddsläkaren om provtagning av priogrupp 3 och 4

2 juli 2020

I en film berättar smittskyddsläkare Christian Romin Blomkvist om provtagning av priogrupp 3 och 4.

Region Kronoberg vaccinerade näst flest ålderspensionärer i landet

1 juli 2020

Under vaccinationskampanjen 2019-2020 vaccinerade sig 62 procent av länets ålderspensionärer mot influensa. Detta är näst högst andel i landet.

Lugnare covid-läge i länet - men fortsatt viktigt att hålla i och hålla ut!

25 juni 2020

Kurvorna för antal konstaterade fall och antal avlidna i covid-19 i länet har börjat plana ut. Region Kronoberg har lägst antal inneliggande covid-patienter på sjukhusen sedan i april. Nuläget diskute...