Fler nyheter

21 januari 2022

Personer som inte kan arbeta hemifrån samt skolelever provtas i länet

Region Kronoberg pausade tidigare i veckan all PCR-provtagning av allmänheten. På måndag återupptas provtagningen igen enligt Folkhälsomyndighetens nya prioritering.

De som rekommenderas provtagning är personer som inte kan arbeta hemifrån, inklusive elever i grund- och gymnasieskola eller motsvarande skolformer.

Personer som ingår i denna grupp och får symtom i nästa vecka är välkomna att boka in sig för provtagning på våra vårdcentraler från och med måndag.

Vi vädjar nu till våra invånare att följa denna prioritering för att den analyskapacitet som vi är tilldelade ska räcka till, och för att de som har störst behov av att testas ska få möjligheten, säger Martin Myrskog, regiondirektör.

För slutenvårdspatienter, boende på SÄBO, personer med hemtjänst/hemsjukvård samt vård- och omsorgspersonal har provtagningen inte varit pausad. Dessa provtas enligt samma rutiner som tidigare.

1177.se: Lämna prov för covid-19, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Operation av inre blödning fördröjdes

25 maj 2022

En patient med en allvarlig inre blödning fick vänta länge på akutmottagningen vilket gjorde att den livräddande operationen dröjde. Region Kronoberg anmäler nu det inträffade enligt Lex Maria.

Region Kronoberg i topp vad gäller följsamhet till hygienrutiner

24 maj 2022

Senaste nationella mätningen av basala hygienrutiner och klädregler inom vård och omsorg visar att Region Kronobergs medarbetare fortsätter ha god följsamhet.

Försenad diagnos av cancer i tjocktarmen

23 maj 2022

Region Kronoberg Lex Maria-anmäler en händelse där det dröjde tre månader från första besök till att tjocktarmscancer upptäcktes hos en patient.

Felaktig bedömning av trauma anmäls enligt Lex Maria

18 maj 2022

En patient kom in till akuten på ett av länets sjukhus efter en fallskada. Det aktiverades inget traumalarm, vilket skulle ha medfört tydligare rutiner gällande bland annat provtagning. En vecka efte...