21 januari 2022

Personer som inte kan arbeta hemifrån samt skolelever provtas i länet

Region Kronoberg pausade tidigare i veckan all PCR-provtagning av allmänheten. På måndag återupptas provtagningen igen enligt Folkhälsomyndighetens nya prioritering.

De som rekommenderas provtagning är personer som inte kan arbeta hemifrån, inklusive elever i grund- och gymnasieskola eller motsvarande skolformer.

Personer som ingår i denna grupp och får symtom i nästa vecka är välkomna att boka in sig för provtagning på våra vårdcentraler från och med måndag.

Vi vädjar nu till våra invånare att följa denna prioritering för att den analyskapacitet som vi är tilldelade ska räcka till, och för att de som har störst behov av att testas ska få möjligheten, säger Martin Myrskog, regiondirektör.

För slutenvårdspatienter, boende på SÄBO, personer med hemtjänst/hemsjukvård samt vård- och omsorgspersonal har provtagningen inte varit pausad. Dessa provtas enligt samma rutiner som tidigare.

1177.se: Lämna prov för covid-19, öppnas i nytt fönster