Fler nyheter
Två sjukhuspersonal i en operationssal.

24 mars 2020

Planerade operationer ställs in de kommande fyra veckorna

Region Kronoberg beslutade vid ett stabsmöte under tisdagen att alla icke brådskande operationer ställs in till och med den 26 april.

De operationer som ställs in är de som kan vänta utan att patienten kan ta skada, som icke akuta ortopediska operationer och överviktskirurgi.

Anledningen till att operationerna ställs in är för att spara på material, spara på blod och på grund av brist på personal då många medarbetare på våra sjukhus är hemma med förkylningssymtom eller för att vårda sjuka barn.

Frånvaro rapporteras

För att kunna följa personalförsörjningen varje dag och stärka upp där det behövs påbörjas nu en daglig statistikinsamling för sjukfrånvaro och VAB (vård av barn). Chefer rapporterar in antal frånvarande och utifrån det kan medarbetare flyttas inom eller mellan verksamheter vid behov.

Samtidigt vädjar Region Kronoberg till familjer att planera VAB efter vilken förälder som behövs mest på jobbet.

– Vi hoppas på förståelse för detta.  Vi har många medarbetare som är föräldrar till små barn som inte kan vara ensamma hemma vid sjukdom, men om regionens medarbetare är friska behövs de på plats mer än någonsin, säger Martin Myrskog, regiondirektör.

Martin Myrskog

Regiondirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470587002, 046709844560

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...