Två sjukhuspersonal i en operationssal.

27 januari 2022

Planerade operationer ställs in i nästa vecka

Vårdplatsläget är just nu ansträngt på länets sjukhus, till stor del på grund av covid-19. Detta i kombination med hög personalfrånvaro gör att Region Kronoberg ställer in alla icke brådskande operationer under vecka fem.

De operationer som ställs in är de som kan vänta utan att patienten kan ta skada, som icke akuta ortopediska operationer och överviktskirurgi.

Med anledning av det ansträngda vårdplatsläget på våra två sjukhus och mycket sjukdom bland personalen har vi fattat beslut om att ställa in alla elektiva inneliggande operationer. Det gäller från och med måndag till och med fredag nästa vecka, både på Växjö lasarett och Ljungby lasarett, säger Niklas Silvert, biträdande sjukhuschef.

Patienter som får sina operationer inställda kommer att kontaktas och bokas in för operation på en ny tid så snart som möjligt.