Porträttbild av H.K.H. Prins Carl Philip. Foto: Linda Boström

6 maj 2022

Prins Carl Philip besöker Yrkes-SM i Växjö

H.K.H. Prins Carl Philip kommer till Växjö när Yrkes-SM inleds den 10 maj. Prinsen kommer guidas omkring på evenemangsområdet och möta såväl tävlande som branschrepresentanter.

Den 10–12 maj arrangeras Yrkes-SM på Arenastaden i Växjö. Evenemanget är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, IT, service, vård och teknik. I dagsläget är drygt 13 000 elever anmälda. Mer än 80 procent av Kronobergs högstadieelever kommer att besöka evenemanget där yrkesskickliga ungdomar från hela Sverige samlas för att kämpa om medaljer.

Under Yrkes-SM:s första dag den 10 maj besöker prins Carl Philip evenemanget. Prinsen inleder besöket på Epic Innovation & Technology Center på Linnéuniversitetet, där industribranschen håller sina tävlingar. Under eftermiddagen kommer prinsen att guidas runt på evenemangsområdet på Arenastaden och göra ett antal stopp för att tala med tävlande ungdomar, domare och branschrepresentanter.

För mer information om Yrkes-SM.