Fler nyheter

1 december 2020

Nu lanserar vi projektwebben för det nya sjukhuset

Webbplatsen www.nyasjukhuset.se ska göra det lättare för Region Kronobergs invånare och medarbetare att följa och bidra i utvecklingen av det planerade nya akutsjukhuset i Växjö.

På tidslinjen kan besökaren ta del av information och följa projektets framfart och utveckling - bakåt i tiden, nu och framåt.

Här finns också  information samlat om de olika områden som ingår i projektet som till exempel vård, service, trafik, bygg och utrustning.

- Webbplatsen ska ge besökaren en helhetsbild av detta stora komplexa projekt. Förhoppningsvis kan det skapa förståelse och engagemang för projektet. En annan viktig del är att webbplatsen ger oss bättre förutsättningar att ha dialog med invånarna, säger Stefan Lundin, projektchef.

Med olika funktioner såsom digitala enkäter och kommentarsfunktioner får regionen bättre möjligheter att lyssna in invånarnas behov och besökaren bättre möjligheter att bidra i utvecklingen.

Välkommen till

nyasjukhuset.se

Relaterade nyheter

Region Kronoberg och Skanska har skrivit under samarbetsavtal

13 april 2021

I dag skrev Skanska och Region Kronoberg under samarbetsavtalet om förberedande planeringsarbeten för det nya akutsjukhuset i Växjö. Undertecknade gjorde Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordföra...

Digitalt informationsmöte: Nytt Akutsjukhus i Växjö

8 april 2021

Vi vill hälsa dig välkommen till en digital informationsträff om nuläget och planerna framåt för det nya akutsjukhuset som planeras i Växjö.

Viktigt underlag klart för utveckling av vården och planering av nytt sjukhus

17 mars 2021

Region Kronoberg har samarbetat med konsultföretaget Sirona för att få en fördjupad bild av det framtida vårdbehovet och möjligheterna att utveckla vårdstruktur och arbetssätt. Nu har regionen tagit e...

Entreprenör klar för nytt akutsjukhus i Växjö

2 mars 2021

Region Kronoberg har utsett entreprenör för att bygga det nya akutsjukhuset, förutsatt att beslut tas i fullmäktige. Enligt tilldelningsbeslut den 2 mars 2021 är det Skanska Sverige AB som har tilldel...