5 mars 2021

Region Kronoberg anmäler personuppgiftsincident till Integritetskyddsmyndigheten

Region Kronoberg har uppmärksammats på att icke-anonymiserade IP-adresser från webbplatsbesökare skickats till Google. Detta är nu åtgärdat och ärendet är anmält till Integritetsskyddsmyndigheten.

Analysverktyget Google Analytics används på Region Kronobergs webbplatser för att samla statistik över antal besökare och sidvisningar i syfte att förbättra webbplatsen. Region Kronoberg har blivit uppmärksammade på IP-adresser har skickats till Google utan att ha anonymiserats.

Följande webbplatser omfattas:

• regionkronoberg.se
  • regionkronoberg.se/gronakronoberg
  • regionkronoberg.se/vardgivare
  • regionkronoberg.se/folktandvarden

Sedan den 26 februari 2021 är problemet åtgärdat. Endast anonymiserade IP-adresser skickas nu till Google. Region Kronoberg kommer med anledning av det inträffade att lämna in en rapport om personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten.