Bilden saknar en alternativtext.

22 oktober 2020

Region Kronoberg matchar företagens kompetensbehov kostnadsfritt

Många företag behöver kompetensutveckla sin personal men det kan både vara svårt och ta tid att hitta rätt utbildningar och kurser för sina medarbetare. Därför har Region Kronoberg en ny tjänst som gör grovjobbet åt företaget.

När coronakrisen slog till drabbades många branscher i Kronoberg hårt – samtidigt som permitteringarna gav företagen möjlighet att kompetensutveckla sin personal. Men att hitta rätt kompetensutveckling för företagen kan vara svårt. Många företag – särskilt mindre – tycker det tar tid, är svårt och vet inte hur de ska göra. Därför kan Region Kronoberg nu hjälpa länets företag med just detta.

En kompetensmäklare hittar rätt utbildningar

Business Region Kronoberg – som består av kommunernas näringslivschefer och samordnas av Region Kronoberg – har en utbildningsplattform som samlar aktuella utbildningar och kurser i länet.

I utbildningsplattformen finns även personlig service, där företagen kan beskriva sina behov av kompetensutveckling. På andra sidan tar regionens kompetensmäklare emot önskemålen och matchar det mot länets kursutbud.

Tjänsterna är kostnadsfria för företagen och nås via Business Region Kronobergs hemsida eller app.

Business region Kronobergs hemsida

Hämta i App Store