Fler nyheter

27 februari 2020

Region Kronoberg säger upp avtal med bevakningsbolag

Region Kronoberg har valt att säga upp avtalet med vårt nuvarande bevakningsbolag. Avtalet skulle löpt ut vid årsskiftet men regionen säger upp avtalet drygt 10 månader i förväg.

Anledningen till åtgärden är att vi upplever att den nuvarande leverantören inte har levt upp till den överenskommelse som funnits mellan oss, vilket vi beklagar.

Under tiden, fram till dess att en ny upphandling genomförts, har aktuella bevakningstjänster direktupphandlats av Securitas. Detta för att säkerställa trygghet och säkerhet för våra medarbetare, patienter och besökare genom fortlöpande bevakningsåtgärder.

Vår förhoppning är att vi genom åtgärderna kan fortsätta det inledda arbetet med att stärka säkerheten inom Region Kronoberg.

Bevakningstjänster omfattar såväl länstrafik som hälso- och sjukvård med mera inom Region Kronoberg.

Kontakt

Fredrik Lindberg

Säkerhetsstrateg

Fysisk säkerhet, riskhantering m.m.

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 65 62, 0767-20 76 40

Relaterade nyheter

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar vård- och omsorgsutbildningar i höst

7 juli 2020

Sjukvården och omsorgen har stora behov av nya medarbetare. Samtidigt är många av de traditionella utbildningarna till undersköterska, skötare och vårdbiträde fulla. Nu startar Grimslövs folkhögskola...

Region Kronoberg erbjuder allmänheten test för pågående covid-19-infektion

6 juli 2020

Från och med onsdag 8 juli erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Provtagningen gäller endast personer med symtom som skulle kunna vara cov...