Bilden saknar en alternativtext.

15 april 2020

Regional samling för att stötta näringslivet

Corona innebär en allvarlig kris nu men får också oöverblickbara konsekvenser framåt. Nu behöver regionala aktörer tillsammans hantera akuta problem och samtidigt ta sikte på framtiden. Därför bjuder Region Kronoberg in till breda samtal med länets aktörer.

Vi har regelbundna virtuella samråd med viktiga aktörer för att se hur vi kan agera. Vi behöver hjälpas åt med att definiera behov och handlingsvägar. Genom gemensamma insatser minskar vi risken att springa på samma boll eller missa det viktiga, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Varannan vecka samtalar arbetsförmedlingen Svenskt Näringsliv, Sydsvenska handelskammaren, Företagarna, IF Metall, Destination Småland, Almi Kronoberg, LRF, Teknikföretagen, Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd (KLYS), Linnéuniversitetet, Katarina Ek och länsstyrelsen.

När vi möter dessa utmaningar måste ändå se möjligheter och tänka framåt. Den kompetensbrist som under flera år hämmat länets företag kan vi arbeta med genom utbildningar till korttidspermitterade. En klimatsmart hemester blir ett karantänsäkert alternativ till långresan och gynnar samtidigt det lokala näringslivet. Digitala lösningar ökar stort och ger möjlighet att stärka vår konkurrenskraft, säger Christel Gustafsson.

Daglig uppdatering om läget på Business region Kronoberg

Christel Gustafsson