Fler nyheter

28 maj 2021

Regionala rekommendationer upphör

Vid månadsskiftet upphör de flesta av de regionala rekommendationerna gällande covid-19. Anledningen är att smittspridningen minskar i länet. Samtidigt är det viktigt att fortsätta följa de nationella rekommendationerna.

De senaste tre veckorna har smittspridningen vänt nedåt och belastningen på sjukvården på grund av covid-19 fortsätter att minska. Samtidigt är läget fortsatt allvarligt. Kronoberg är en av de regioner som har högst smittspridning i landet.

Att vi lättar på de skärpta rekommendationerna som gällt i länet betyder inte att pandemin är över. Fortfarande är det viktigt att följa de nationella rekommendationerna samt de viktiga grundläggande råden om att hålla avstånd, begränsa nya nära kontakter, tvätta händerna ofta och stanna hemma och testa sig vid symtom, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Det är allas ansvar att bromsa smittan och när vi nu successivt öppnar upp samhället måste vi göra det smittsäkert.

Nationella allmänna råd och rekommendationer, öppnas i nytt fönster

Fortsatt rekommenderas delvis distansundervisning

På grund av fortsatt relativt hög smittspridning i gymnasieåldern har smittskyddsläkaren i samråd med skolcheferna för de kommunala gymnasieskolorna kommit överens om att rekommendationen om delvis distansundervisning på gymnasiet fortsätter gälla vårterminen ut.

Beroende på lokala förutsättningar kan andelen närundervisning variera men rekommendationen är att det är ungefär två tredje delar av eleverna på plats samtidigt på gymnasieskolan.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Var försiktiga i midsommar!

24 juni 2021

Kronoberg har haft en långsammare minskning av antal fall än flertalet andra regioner. Smittspridningen ser nu ut att fortsätta minska trots deltavarianten. Faran är dock inte över eftersom deltavaria...

Länstrafikens kundcenter i Växjö flyttar tillbaka till stationshuset

24 juni 2021

Kundcentret kommer att vara kvar på stationsområdet i Växjö. I stationshuset iordningsställts nu en lokal som är anpassad, både för kunder och medarbetare.

Större operation än planerat vid bröstcancer

24 juni 2021

Vid en bröstcanceroperation togs mer av bröstet bort än planerat. Region Kronoberg anmäler nu händelsen enligt Lex Maria.

Vi måste hjälpas åt och undvika att avboka tider till röntgen

23 juni 2021

Just nu är det lång väntan på att få en remiss till röntgen i Kronoberg. Det är främst effekterna av den pågående pandemin som gjort att verksamheten fått förändra sitt arbetssätt för att möta pandemi...