Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

18 september 2020

Regionen lyser ut företagsstöd

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd har beslutat att lysa ut en del av de regionala utjämningsmedlen (1:1) som företagsstöd. Stödet hanteras av Almi Företagspartner Kronoberg AB i form av utvecklingscheckar. Utlysningen är öppen mellan den 1/10 och 30/11.

Nu har företag som vill utvecklas ytterligare goda möjligheter att söka stöd för detta, och kan på så sätt bidra till att uppnå regionens och regeringens mål för en hållbar regional tillväxt, vilket vi hoppas kan ge goda effekter i vår region, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Stödet riktar sig till små och medelstora företag med max 249 anställda. De kan ansöka om en utvecklingscheck på mellan 20 000 kr och 200 000 kr som då ska motsvara max 50 procent av kostnaderna för sökt insats. Checken kan användas till:

  • Utveckling av en ny eller befintlig produkt eller tjänst
  • Marknadsutveckling till ny eller befintlig marknad
  • Företagsutveckling, exempelvis cirkulär ekonomi
  • Grön omställning, exempelvis energieffektivisering
  • Digitalisering

Utöver utvecklingscheckarna får företagen även rådgivning av Almis rådgivare.

Att Almi Kronoberg får möjlighet att hantera utvecklingscheckarna innebär att vi får ytterligare ett starkt verktyg i vår ambition att utveckla länets tillväxtföretag. Det innebär vidare att utvecklingscheckarna kan följas upp med andra tjänster från Almi och därmed ge en ännu mer kraftfull effekt, säger Mats Lundmark, vd för Almi Kronoberg AB.

Läs mer om utvecklingscheckarna på Almis webbplats

Kontakt Almi

Mats Lundmark, vd, Det här är en e-postadress, tel 0470-707 408

Louise Oscarson, projektledare för utvecklingscheckarna, Det här är en e-postadress, tel 0470-707 406

Kontakt Region Kronoberg

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Joao Minelmio

Samordnare projektutveckling

Finansieringsansvarig för statliga 1:1-medel avseende regionalt tillväxtarbete

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 30 83

Relaterade nyheter

Undersökning bland Kronobergs småföretagare

23 oktober 2020

Just nu pågår en undersökning där hundratals utvalda småföretagare i Kronobergs län får svara på hur de vill få information om det näringslivsstöd som regionen erbjuder.

Lägesrapport: Påtaglig smittspridning i delar av länet

23 oktober 2020

Just nu har vi ett fortsatt bekymmersamt läge i Kronoberg, med påtaglig smittspridning i vissa kommuner. Andelen positiva var förra veckan den näst högsta sedan vi började med allmän provtagning: 5,5...

Region Kronoberg matchar företagens kompetensbehov kostnadsfritt

22 oktober 2020

Många företag behöver kompetensutveckla sin personal men det kan både vara svårt och ta tid att hitta rätt utbildningar och kurser för sina medarbetare. Därför har Region Kronoberg en ny tjänst som gö...

Succé för digitala Handledarens dag 2020

22 oktober 2020

Förra veckan anordnades Handledarens dag för sjunde året av Vård- och omsorgscollege Kronoberg. Evenemanget hyllar handledande undersköterskor, språkombud och personal inom vård- och omsorgsbranschen...