Fler nyheter

24 november 2021

Regionen sätter plan för fortsatt vaccination med påfyllnadsdos mot covid-19

Under onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten hur den fortsatta vaccinationen mot covid-19 med en tredje dos ska gå till. Fler grupper ska släppas på successivt och det behöver gå sex månader mellan dos 2 och dos 3.

Just nu vaccineras personer över 65 år med en påfyllnadsdos. Folkhälsomyndigheten har satt som mål att 80 procent av alla över 65 år ska ha fått sin påfyllnadsdos innan det är dags att släppa på nästa grupp.

Vi vill nu uppmana alla över 65 år att boka sin påfyllnadsdos om man inte gjort det och för den som vill finns det fortfarande möjlighet att boka in sig för både vaccination mot influensa och påfyllnadsdos mot covid-19 på våra vårdcentraler, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

Nästa grupp

Näst på tur för en påfyllnadsdos är personer som är 18 år och äldre med insatser enligt LSS, beslut om assistansersättning enligt socialförsäkringsbalken, personer som tillhör en medicinsk riskgrupp för svår covid-19-sjukdom samt personer 50–64 år.

Totalt handlar det om cirka 44 000 personer i dessa grupper.

Vi ser nu över kapaciteten framåt och gör upp en plan för när nästa grupp ska släppas på. Än är det inte klart, men jag kan säga redan nu att det inte kommer att bli under de närmaste veckorna, säger Lena Andersson Nazzal.

Därefter ska personer 18–49 år erbjudas en påfyllnadsdos.

Hög belastning – ring inte i onödan

Under dagen har det inkommit många samtal till regionens vårdcentraler och andra telefonnummer med frågor om när man ska få sin påfyllnadsdos. Vi vill uppmana invånare att inte ringa i onödan.

Vi kommer att gå ut med information när det är dags för nästa grupp. Vi ber alla att avvakta besked från oss, säger Lena Andersson Nazzal.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Lägesrapport: 71 procent av 80+ har fått påfyllnadsdos

26 november 2021

Ett intensivt arbete pågår just nu i Region Kronoberg med att planera för vaccinationen med en påfyllnadsdos för samtliga invånare över 18 år. De externa vaccinatörerna kommer att vara kvar januari ut...

Nya uppdrag kring el, vätgas och vatten

25 november 2021

Politiken i Region Kronobergs ger sin regionala utvecklingsförvaltning utökade uppdrag. Under 2022 ska verksamheten arbeta med frågor som gör samhällets infrastruktur mer robust och säker.

Regionfullmäktige sammanträder den 24 november

22 november 2021

På onsdag sammanträder regionfullmäktige i Utvandrarnas hus. Ordinarie ledamöter och tjänstgörande ersättare ska delta fysiskt. Icke tjänstgörande ersättare är välkomna att delta fysiskt.

Lägesrapport: Fler ska provtas från och med måndag

19 november 2021

Under veckan kom Folkhälsomyndigheten med nya rekommendationer gällande testning för covid-19. Även vaccinerade ska provta sig vid symtom. ”Nu kommer det bli lättare att följa smittspridningen över ti...