Fler nyheter

24 november 2021

Regionen sätter plan för fortsatt vaccination med påfyllnadsdos mot covid-19

Under onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten hur den fortsatta vaccinationen mot covid-19 med en tredje dos ska gå till. Fler grupper ska släppas på successivt och det behöver gå sex månader mellan dos 2 och dos 3.

Just nu vaccineras personer över 65 år med en påfyllnadsdos. Folkhälsomyndigheten har satt som mål att 80 procent av alla över 65 år ska ha fått sin påfyllnadsdos innan det är dags att släppa på nästa grupp.

Vi vill nu uppmana alla över 65 år att boka sin påfyllnadsdos om man inte gjort det och för den som vill finns det fortfarande möjlighet att boka in sig för både vaccination mot influensa och påfyllnadsdos mot covid-19 på våra vårdcentraler, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

Nästa grupp

Näst på tur för en påfyllnadsdos är personer som är 18 år och äldre med insatser enligt LSS, beslut om assistansersättning enligt socialförsäkringsbalken, personer som tillhör en medicinsk riskgrupp för svår covid-19-sjukdom samt personer 50–64 år.

Totalt handlar det om cirka 44 000 personer i dessa grupper.

Vi ser nu över kapaciteten framåt och gör upp en plan för när nästa grupp ska släppas på. Än är det inte klart, men jag kan säga redan nu att det inte kommer att bli under de närmaste veckorna, säger Lena Andersson Nazzal.

Därefter ska personer 18–49 år erbjudas en påfyllnadsdos.

Hög belastning – ring inte i onödan

Under dagen har det inkommit många samtal till regionens vårdcentraler och andra telefonnummer med frågor om när man ska få sin påfyllnadsdos. Vi vill uppmana invånare att inte ringa i onödan.

Vi kommer att gå ut med information när det är dags för nästa grupp. Vi ber alla att avvakta besked från oss, säger Lena Andersson Nazzal.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Felaktig bedömning av trauma anmäls enligt Lex Maria

18 maj 2022

En patient kom in till akuten på ett av länets sjukhus efter en fallskada. Det aktiverades inget traumalarm, vilket skulle ha medfört tydligare rutiner gällande bland annat provtagning. En vecka efte...

Uppsving för regionens forskningsarbete

17 maj 2022

Nu är regionens forskningsbokslut för 2021 sammanställt. Resultatet visar på en mycket god utveckling med de högsta talen sedan mätningen började för fem år sedan, till exempel fler forskande medarbet...

Arbetet för god och nära vård har fått medel från Familjen Kamprads stiftelse

17 maj 2022

Familjen Kamprads stiftelse bidrar med 3 500 000 kronor till det pilotprojekt som Region Kronoberg, Ljungby kommun och Campus Ljungby inlett kring god och nära vård.

Besöksrekord på Yrkes-SM i Växjö

12 maj 2022

Yrkes-SM i Växjö har slagit alla tidigare besöksrekord. Totalt har evenemanget haft 22 403 besökare under de tre tävlingsdagarna. Drygt 80 procent av Kronobergs högstadieelever har varit på plats för...