Fler nyheter

9 maj 2022

Regionen välkomnar Linnéuniversitetets studenter att stanna

Linnéuniversitetet, Region Kalmar län och Region Kronoberg vill bjuda in Linnéuniversitetets studenter att stanna kvar efter avslutade studier. Nu gör vi gemensam sak i en kampanj som ska väcka nyfikenhet på livet här.

”Smart att du stannar!” är budskapet i kampanjen som ska nå fram till studenterna genom bruset.

Vi hoppas väcka studenternas nyfikenhet på ett liv här och visa allt vi kan erbjuda. Vi som står bakom kampanjen har ett gemensamt intresse av att den kompetens som universitetets studenter har stannar kvar i regionen, säger Andreas Liljenrud, tf regional utvecklingsdirektör.

I informationen lyfts möjligheter och viktiga argument och kring boende, livskvalitet och jobb. Tre studenter som har valt att stanna berättar också om fördelarna med att bo i regionen.

Vi har mycket att erbjuda här. Hela 78 % av studenterna som blir kvar får jobb efter avslutade studier och det tror vi inte att man är medveten om, säger Andreas Liljenrud.

Till kampanjen: Smart att du stannar! | lnu.se

Region Kronoberg - Välkommen till Kronoberg

Relaterade nyheter

Årets kompetensförsörjningsrapport – dessa är Kronobergs bristyrken

24 maj 2022

Varje år publicerar Region Kronoberg en kompetensförsörjningsrapport som beskriver aktuell utveckling av länets kompetensförsörjning samt hur behovet av olika kompetenser kommer att se ut i framtiden.

Besöksrekord på Yrkes-SM i Växjö

12 maj 2022

Yrkes-SM i Växjö har slagit alla tidigare besöksrekord. Totalt har evenemanget haft 22 403 besökare under de tre tävlingsdagarna. Drygt 80 procent av Kronobergs högstadieelever har varit på plats för...

Små besökare med stora drömmar på Yrkes-SM

12 maj 2022

Drygt 100 förskolebarn har fått besöka Yrkes-SM för att lära sig mer om olika yrken. Barnen har fått öva på hjärt- och lungkompressioner hos undersköterskorna, göra marsipanfigurer hos bagarna, titta...

Prins Carl Philip besöker Yrkes-SM i Växjö

6 maj 2022

H.K.H. Prins Carl Philip kommer till Växjö när Yrkes-SM inleds den 10 maj. Prinsen kommer guidas omkring på evenemangsområdet och möta såväl tävlande som branschrepresentanter.