En ordförandeklubba på ett vitt bord.

25 oktober 2021

Regionfullmäktige sammanträder den 27 oktober

På onsdag sammanträder regionfullmäktige i Alvestas Folkets hus. Ordinarie ledamöter samt tjänstgörande ersättare erbjuds att delta fysiskt men det finns också möjlighet att delta i mötet digitalt.

Inför sammanträdet den 8 september finns möjligheten att ställa en fråga i förväg till allmänhetens frågestund via hemsidan.

Här kan du ställa din fråga

Några av ärendena under fullmäktige:

• Lägesrapport – Covid-19 i Kronobergs län
  • Lägesrapport – Nytt akutsjukhus i Växjö
  • Investeringsbeslut parkeringsdäck inom Ljungby lasarettområde. Förslaget till beslut är att anslå 70 miljoner kronor för att bygga ett parkeringsdäck med 277 platser.
  • Investeringsbeslut för renovering av lokaler för dialysavdelning Centrallasarettet Växjö. Förslaget till beslut är att anslå 27 miljoner kronor för att flytta dialysavdelningen till plan 8 i hus D. Denna flytt blir startskottet för en rad omflyttningar som kommer att ge bättre lokaler för flera verksamheter, däribland BB och neonatal.
  • Exploateringsavtal för detaljplan Rimfrosten 1 m.fl., Räppe i Växjö kommun. Exploateringsavtalet mellan Region Kronoberg och Växjö kommun reglerar bland annat plangenomförandefrågor såsom nybyggnation av gator, gatukostnader, anläggningsavgifter för vatten och avlopp, m.m.
  • Borgensförbindelse till Ryssbygymnasiet. Förslag till beslut är att Region Kronoberg går i borgen för lån för nödvändiga fastighetsinvesteringar på gymnasieskolan som regionen äger till 90 procent.
  • Kulturplan Kronoberg 2022–2024. I förslaget till ny kulturplan för Kronobergs län lyfts bland annat barns och ungas rätt till kultur, breddat deltagande i kulturlivet och att skapa en hållbar kulturell infrastruktur som viktiga utvecklingsområden.
  • Avgiftsfrihet för riktade hälsosamtal.
  • Länstrafiktaxa 2022.
  • Redovisning av partistöd 2020.

Tid: 27 oktober kl. 09

Plats: Alvesta Folkets hus / Deltagande digitalt

Kallelsen i sin helhet, pfd, öppnas i nytt fönster

Följ direktsändningen från regionfullmäktige på webben