13 december 2021

Regionstyrelsen sammanträder den 14 december

Den 14 november klockan 9 sammanträder regionstyrelsen. Deltagande sker både fysiskt och digitalt.

Här är några av dagens ärenden:

• Återrapportering – Oberoende av hyrpersonal inom vården
  • Information – Tidplan och beslutsprocess nytt sjukhus
  • Månadssammandrag oktober 2021
  • Remissyttrande – Remiss av rapporten Bromma flygplats – underlag för avveckling av drift och verksamhet. Region Kronoberg ställer sig kritisk till en avveckling av Bromma flygplats och vill understryka att om Bromma flygplats avvecklas måste Arlanda flygplats ha både kapacitet och förmåga att ta emot de regionala flygen, vilket i flera fall trafikeras av små flygplan som är mindre klimatbelastande.
  • Remissyttrande – Förslag till miljöprogram 2022–2027, Tingsryds kommun. Region Kronoberg anser att förslaget till miljöprogram är ambitiöst och visar att kommunen aktivt vill bidra till att möta flera av de miljöutmaningar vi står inför. Region Kronoberg hade gärna sett en målsättning för ökad förnybar energi för Tingsryds kommun som geografiskt område och ett förtydligande kring hur kommunen avser att arbeta med cirkulär ekonomi. I övrigt är Region Kronoberg mycket positiv till förslaget.
  • Närmare Kronobergaren: Program 2021–2024. Förslaget till beslut är att regionstyrelsen fastställer programmet. Närmare Kronobergaren: Program 2021–2024 visar inriktningen för arbetet med omställningen till nära vård för den kommande perioden. Programmet presenterar fyra identifierade programområden; personcentrerad vård, hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande, digifysisk vård och kompetens.

Kallelsen i sin helhet, öppnas i nytt fönster

Regionstyrelsens ledamöter

Politiska sekreterare