En ordförandeklubba på ett vitt bord.

14 mars 2022

Regionstyrelsen sammanträder den 15 mars

Den 15 mars klockan 9 sammanträder regionstyrelsen i regionhuset på Nygatan 20.

Här är några av dagens ärenden:

• Underlag för framställan till medicinska fakulteten vid Lunds Universitet, gällande ansökan om universitetssjukvårdsenhet. Region Kronoberg vill att Medicinska fakulteten vid Lunds Universitet värderar och tar ställning till att gemensamt med Region Kronoberg bereda frågan om att etablera en eller flera universitetssjukvårdsenheter i Region Kronoberg. De verksamheter som uppfyller kraven och är villiga att åta sig uppdraget är klinisk mikrobiologi, allmänmedicin och rättspsykiatri.
  • Struktur och budget för akademiska vårdcentraler där allmänmedicinskt kunskapscentrum blir den samordnande enheten. Akademiska vårdcentraler (AVC) är en struktur som integrerar utbildning, utveckling och forskning i vårdcentralernas grunduppdrag. Enligt förslaget till beslut ska två akademiska vårdcentraler starta upp 2023 och två 2025.
  • Framtida användning och organisation av Ekhagens kurs- och konferensanläggning. Förslag till beslut är att utreda om det finns privata intressenter som är intresserade av att driva kursgården och vilka konsekvenser det skulle få för Grimslövs folkhögskolas verksamhet och finansiering. Kursgården drivs i dag av Grimslövs folkhögskola.
  • Medverkan i projekt i syfte att utrota livmoderhalscancer.
  • Årsredovisning Region Kronoberg 2021.
  • Länstransportplan 2022–2033/37.
  • Avgifter i vården och tandvården för flyktingar från Ukraina. Förslaget till beslut är att de flyktingar från Ukraina som behöver sjukvård och tandvård innan de hunnit söka asyl ska få vården avgiftsfritt.

Kallelsen i sin helhet, öppnas i nytt fönster

Regionstyrelsens ledamöter

Politiska sekreterare