Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

30 april 2020

Så ska nyföretagandet i länet främjas

Hur kan vi öka nyföretagandet i Kronoberg? Business Region Kronoberg påbörjar nu insatser för att stimulera nyföretagandet i länet.

I höstas tog vi fram en analys över nyföretagande i Kronoberg. Vi kommer nu att arbeta vidare med tre kända påverkansfaktorer för att starta företag, säger Karin Palmér regional utvecklingssamordnare på Region Kronoberg. Enligt statistik före coronas utbrott ligger Kronoberg jämte Halland lägst i riket gällande start av nya företag. Nya företag är livsviktigt för tillväxten och innovatinskraften och Kronoberg står dessutom inför ett stort generationsskifte då medelåldern på företagsledare är jämförelsevis hög.

De tre områden som påvisats i analysen kommer att vara centrala i planeringen av insatser för nyföretagande. Områdena är attityd, drivkraft och kunskap. Business Region Kronoberg och nätverket F4 – Fler Framgångsrika Företag höll i förra veckan ett gemensamt uppstartsmöte för att tillsammans spåna på framtida insatser.

Det är viktigt att vi kan samverka i länet för att nå långsiktiga och hållbara resultat. Nu har startskottet gått och vi hoppas att vi kan påbörja våra planerade insatser inom kort, säger Karin Palmér.

Kontakt

Karin Palmér

Samordnare näringslivsfrågor

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046709645773

Relaterade nyheter

Finansiering av regionalt utvecklingsarbete

26 juni 2020

För tredje gången har Sveriges kommuner och regioner (SKR) kartlagt finansieringen av det regionala utvecklingskapitalet.

MAT-runda och kunskapsbuffé på MAT2020

24 juni 2020

MAT har i ett decennium varit en plattform för lokala diskussioner om livsmedelskedjans hållbara utveckling. I år genomförs MAT i en ny tappning – anpassad efter rådande omständigheter.

Nu får Kronobergs elever uppleva ett nationellt museum på hemmaplan

11 juni 2020

Hösten 2020 öppnas dörrarna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Naturhistoriska riksmuseets utställning Microsculpture. Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter...

Framtidssäkrad industri med branschvalidering och kompetensutveckling för 1 000 anställda

8 juni 2020

Region Jönköpings län och Region Kronoberg har tilldelats 11,5 miljoner från europeiska socialfondens råd för att möta coronapandemins konsekvenser för tillverkningsindustrin. Det gemensamma projektet...