Bilden saknar en alternativtext.

6 maj 2020

Samverkan för öppna data i Kronoberg

Finns det förutsättningar för att etablera en regional samverkan för öppna data i Kronoberg? För att få svar på det har regionen tagit initiativ till en nulägesanalys och en enkät.

Med hjälp av enkäten får regionen en bild av hur långt Kronobergs kommuner och regionala förvaltningar har kommit i arbetet med öppna data. Region Kronoberg undersöker bland annat hur aktivt man arbetar med att tillgängliggöra öppna data, upplevda utmaningar, behov av stöd och intresset för att medverka i en regional samverkan.

Öppna data kan bland annat bidra till ökad delaktighet, innovationskraft och samhällsutveckling. Som exempel är öppna data är en förutsättning för att arbeta med AI och öppna data har också varit oerhört värdefullt för att förstå och följa sjukdomsutbrottet i kampen mot Corona. Detta kan du läsa mer om i DN:s artikel. Vill du veta mer om vad öppna data är och vilken nytta det skapar finns mer information i EU:s film.

Artikel i Dagens nyheter: Därför vet vi så mycket om det nya coronaviruset

EU-film: Explore Open Data

Emma Hagman Rang