Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

6 maj 2020

Samverkan för öppna data i Kronoberg

Finns det förutsättningar för att etablera en regional samverkan för öppna data i Kronoberg? För att få svar på det har regionen tagit initiativ till en nulägesanalys och en enkät.

Med hjälp av enkäten får regionen en bild av hur långt Kronobergs kommuner och regionala förvaltningar har kommit i arbetet med öppna data. Region Kronoberg undersöker bland annat hur aktivt man arbetar med att tillgängliggöra öppna data, upplevda utmaningar, behov av stöd och intresset för att medverka i en regional samverkan. 

Öppna data kan bland annat bidra till ökad delaktighet, innovationskraft och samhällsutveckling. Som exempel är öppna data är en förutsättning för att arbeta med AI och öppna data har också varit oerhört värdefullt för att förstå och följa sjukdomsutbrottet i kampen mot Corona. Detta kan du läsa mer om i DN:s artikel. Vill du veta mer om vad öppna data är och vilken nytta det skapar finns mer information i EU:s film.

Artikel i Dagens nyheter: Därför vet vi så mycket om det nya coronaviruset

EU-film: Explore Open Data

Kontakt

Emma Hagman Rang

Regional digitaliseringskoordinator

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470582647

Relaterade nyheter

Satsning på tillväxt inom trähus- och planglasindustrin

10 augusti 2020

Regionala utvecklingsnämnden har beslutat att stödja tredje fasen av Vinnovaprojektet Smart Housing Småland med 6 miljoner mellan åren 2020 – 2023.

Finansiering av regionalt utvecklingsarbete

26 juni 2020

För tredje gången har Sveriges kommuner och regioner (SKR) kartlagt finansieringen av det regionala utvecklingskapitalet.

MAT-runda och kunskapsbuffé på MAT2020

24 juni 2020

MAT har i ett decennium varit en plattform för lokala diskussioner om livsmedelskedjans hållbara utveckling. I år genomförs MAT i en ny tappning – anpassad efter rådande omständigheter.

Nu får Kronobergs elever uppleva ett nationellt museum på hemmaplan

11 juni 2020

Hösten 2020 öppnas dörrarna till en mikroskopisk värld i Kronoberg – Naturhistoriska riksmuseets utställning Microsculpture. Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter...