Fler nyheter

7 maj 2020

Scensommar 2020 ställs in

Med anledning av covid-19 beslutar Växjö kommun efter noga övervägande att ställa in årets upplaga av Scensommar. De rådande restriktionerna gör att det inte finns någon möjlighet att på ett säkert och ansvarsfullt sätt genomföra Scensommar 2020.

I och med att det fortfarande råder en osäkerhet kring hur läget med coronaviruset kommer att se ut i sommar har Växjö kommun tagit beslutet att ställa in Scensommar 2020 utifrån de rekommendationer som finns i nuläget.

Det är så klart fruktansvärt tråkigt att behöva ta det här beslutet, samtidigt måste vi som kommun vara ansvarsfulla i det här läget och följa gällande direktiv för att försöka minska smittspridningen, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Vi har in i det längsta försökt hålla tanken om Scensommar 2020 levande för att kunna sprida scenkonst till alla Växjöbor som kanske också har fått ändra sina sommarplaner på grund av Covid-19. Det här är också ett sorgligt besked för alla föreningarna och samverkanspartnerna vi har, Region Kronoberg och alla andra kommuner i länet. Vi hade verkligen sett fram emot att göra detta tillsammans med dem, men vi hoppas kunna erbjuda ett fantastiskt Scensommar 2021 istället, säger Therese Johansson, projektledare för Scensommar.

Regional satsning

Den regionala satsningen av Scensommar som inleddes förra året skulle även i år ha tagit Scensommar ut till övriga kommuner i länet. Förhoppningen är att delar av programmet riktade mot målgruppen barn och unga ändå kan komma att genomföras som ett tillskott till kommunernas ordinarie sommarverksamhet inom barnomsorgen.

Genom succén med den regionala Scensommar har vi i god samverkan med länets alla kommuner och arrangörer kunnat erbjuda högkvalitativ kultur hela vårt län. Därför känns det extra tråkigt att behöva fatta det här beslutet, men jag är ändå glad att vi kan köra på i ett format som är lite mindre och anpassat efter rådande omständigheter, säger Ida Eriksson (M) ordförande för kulturnämnden i Region Kronoberg.

Bakgrund

Scensommar är kommunens populära evenemang med teater, musik, dans och nycirkus för hela familjen under sommarmånaderna. Föreställningarna framförs under bar himmel och det är alltid fri entré. Förra året kunde fler kommuner ta del av det positiva konceptet när Region Kronoberg och Växjö kommun ingick en överenskommelse om att regionalisera Scensommar.

Kontakt 

 

Ida Eriksson (M)

Ida Eriksson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0738-25 26 13

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...