Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

14 september 2020

Se insekter i ett nytt perspektiv

I helgen invigdes utställningen Microsculpture i Älmhult som öppnar dörrarna till en mikroskopisk värld. Besökarna får se insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade färger och skönhet.

Utställningen finns på Älmhults handelsplats och är ett samarbete mellan Region Kronoberg, Älmhults handelsplats, Naturhistoriska Riksmuseet, Älmhults kommun, Växande Älmhult och Linné Råshult. 

Utställningen ger möjlighet att uppleva ett nationellt museum på hemmaplan. I höst bussar vi skolklasser från hela Kronoberg som är anmälda till Maker tour – Mot nya höjder så att de kostnadsfritt kan uppleva utställningen, säger Thomas Ragnarsson (M) ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Utställningen presenterar insekter från samlingarna på Oxford Universitets Naturhistoriska Museum tagna av den brittiske fotografen Levon Biss. I stora fotoutskrifter - upp till 5 meter breda - får betraktaren en unik möjlighet att se en dold värld. Tillsammans med en kreativ maker-verkstad från Maker tour - Mot nya höjder, föremål från Naturhistoriska riksmuseet och Carl von Linnés Råshult ska utställningen få elever och övriga besökare intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik.

Detta är en viktig insats för kompetensförsörjningen i Kronobergs län och visar exempel på hur vi kan åstadkomma mycket mer när vi samverkar, säger Christel Gustafsson regional utvecklingsdirektör, Region Kronoberg.

Utställningen finns på Älmhults Handelsplats till och med 31 augusti 2021.

Kontakt

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Christel Gustafsson

Regional utvecklingsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583027, 046767207848

Relaterade nyheter

Hur beskriver du Kronoberg?

23 september 2020

Alla människor som är i Kronoberg har en bild av vad Kronoberg är och hur det ser ut här. Men vad väljer vi att berätta för andra om Kronoberg? Och vad vet vi egentligen? Region Kronoberg har tagit fr...

Regionen lyser ut företagsstöd

18 september 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd har beslutat att lysa ut en del av de regionala utjämningsmedlen (1:1) som företagsstöd. Stödet hanteras av Almi Företagspartner Kronoberg AB i form av utv...

Jobbcirkus hjälper elever att välja väg

8 september 2020

Nu öppnar utställningen Jobbcirkus i Ljungby. Utställningen ska hjälpa Kronobergs elever att göra välgrundade studie- och yrkesval.

Kartan med alla deltagare i MAT-rundan är klar!

19 augusti 2020

Nu är kartan över alla deltagare i MAT-rundan här, så nu kan du börja planera vilka besöksmål du vill hinna med lördag 12 och 19 september. Det blir en unik möjlighet att upptäcka vilka fantastiska ma...