Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

14 september 2020

Se insekter i ett nytt perspektiv

I helgen invigdes utställningen Microsculpture i Älmhult som öppnar dörrarna till en mikroskopisk värld. Besökarna får se insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade färger och skönhet.

Utställningen finns på Älmhults handelsplats och är ett samarbete mellan Region Kronoberg, Älmhults handelsplats, Naturhistoriska Riksmuseet, Älmhults kommun, Växande Älmhult och Linné Råshult. 

Utställningen ger möjlighet att uppleva ett nationellt museum på hemmaplan. I höst bussar vi skolklasser från hela Kronoberg som är anmälda till Maker tour – Mot nya höjder så att de kostnadsfritt kan uppleva utställningen, säger Thomas Ragnarsson (M) ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Utställningen presenterar insekter från samlingarna på Oxford Universitets Naturhistoriska Museum tagna av den brittiske fotografen Levon Biss. I stora fotoutskrifter - upp till 5 meter breda - får betraktaren en unik möjlighet att se en dold värld. Tillsammans med en kreativ maker-verkstad från Maker tour - Mot nya höjder, föremål från Naturhistoriska riksmuseet och Carl von Linnés Råshult ska utställningen få elever och övriga besökare intresserade av naturvetenskap, teknik och matematik.

Detta är en viktig insats för kompetensförsörjningen i Kronobergs län och visar exempel på hur vi kan åstadkomma mycket mer när vi samverkar, säger Christel Gustafsson regional utvecklingsdirektör, Region Kronoberg.

Utställningen finns på Älmhults Handelsplats till och med 31 augusti 2021.

Kontakt

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Christel Gustafsson

Regional utvecklingsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583027, 046767207848

Relaterade nyheter

Coronastöd till idrottsrörelsen

20 november 2020

Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd ger 1,5 miljoner kronor till idrottsrörelsen i Kronoberg genom RF-SISU Småland.

Hållbarhet och kvalitet hyllas

16 november 2020

Ökad tillgänglighet, analys av antikroppstester, ett samarbete mellan SOS och akuten, hållbart byggande och digitalisering. I fredags hyllade och belönade Region Kronoberg initiativ för kvalitet och h...

Digitala träffar om att starta företag

13 november 2020

I november och december ordnar Business region Kronoberg digitala träffar för dig som funderar på att starta företag. Välkommen!

Inspireras på digitala veckan och DIGIdag

9 november 2020

Digital transformation är en nödvändighet för alla företag och organisationer. För att stödja företag och inspirera i transformationen är Region Kronoberg medarrangör till DIGIdagen den 18 november.