Fler nyheter

14 januari 2022

Sjukhusen går upp i stab

Sjukhusen gick under fredagseftermiddagen upp i stabsläge. Ett högt inflöde av nya patienter och hög sjukfrånvaro i personalen gör att läget just nu är pressat.

Smittspridningen av covid-19 har ökat i länet de senaste veckorna, vilket är en av orsakerna till att fler patienter behöver sjukhusvård.

Just nu har vi ett pressat läge med många inlagda patienter och ett högt inflöde av nya patienter. Framför allt är det många patienter med covid-19 som har lagts in under veckan, och vi tror att det kommer att fortsätta ett tag till, säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef.

Vårdplatsläget kommer att följas dagligen under helgen.

Stabsläge är det lägsta beredskapsläget inom sjukvården och innebär att nyckelbefattningar inom den särskilda krisledningen följer utvecklingen, samlar in information och är beredda att vidta nödvändiga åtgärder.

Relaterade nyheter

Lägesrapport: Ytterligare en fördubbling av antalet fall av covid-19

21 januari 2022

För tredje veckan i rad blev det förra veckan ungefär en fördubbling av antalet fall av covid-19 i länet, från över 2 000 till närmare 4 000 fall.

Region Blekinge och Region Kronoberg utvecklar samarbetet inom hälso- och sjukvården

21 januari 2022

Region Blekinge och Region Kronoberg är överens om att fortsätta samarbetet inom hälso- och sjukvården. Det gäller även thoraxkirurgisk sjukvård och högspecialiserad hjärtsjukvård.

Personer som inte kan arbeta hemifrån samt skolelever provtas i länet

21 januari 2022

Region Kronoberg pausade tidigare i veckan all PCR-provtagning av allmänheten. På måndag återupptas provtagningen igen enligt Folkhälsomyndighetens nya prioritering.

Region Kronobergs vårdcentraler, psykiatri, rehabilitering och habilitering erbjuder videobesök i första hand

20 januari 2022

För att minska risken för smittspridning i vården erbjuder verksamheterna inom primärvård, rehab och psykiatri videobesök i större omfattning. Regionen uppmanar invånarna att förbereda sig för videobe...