Fler nyheter

1 mars 2021

Skolklasser får cykelskolbänkar

Nu i veckan får sex skolklasser i länet få varsin cykelskolbänk. Målet är att stimulera regelbunden rörelse som förbättrar elevernas inlärning. När bänkarna är på plats ska klasserna tävla mot varandra.

Maker tour mot nya höjderCykelskolbänkarna är en av flera satsningar från Maker tour – Mot nya höjder, ett undervisningskoncept för att öka elevers intresse för teknik, naturvetenskap och matematik. Konceptet drivs av Region Kronoberg, Tekniska museet och Linnéuniversitetet.

Det finns många studier som visar hur bra fysisk aktivitet är för vår hälsa och hjärna, men trots det så ökar det negativa stillasittandet, säger Malin Wass projektledare för Maker tour - Mot nya höjder. Cykelskolbänkarna är ett smart sätt att öka möjligheten till rörelsebaserad inlärning under lektionstid.

När cykelskolbänkarna är på plats ska eleverna tävla mot varandra. Tiden som cykelskolbänken används registreras i en app. Eleverna kan sedan se hur långt de cyklar och jämföra sig med övriga klasser.

Företag som sponsrar cykelskolbänkarna: Ahlberg bil (Ljungby), Cargotec Sweden (Växjö), Emballator Lagan plast (Hamneda), Ingka Centres Älmhult (Älmhult), Ljungby maskin (Växjö) och NIBE (Strömsnäsbruk).

Kontakt

Malin Wass

Projektledare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 47 01

Relaterade nyheter

Nu är Scensommarprogrammet spikat och klart

29 juni 2021

Scensommar är lika med scenkonst för stora och små – på ställen nära dig runt om i Kronoberg. Alltid under bar himmel och med fri entré. Så ta fram picknickfilten och ladda för teater, sång, musik, st...

Hitta aktiviteter på utetipset.se

16 juni 2021

Region Kronoberg driver på för en omställning till hållbar konsumtion i besöksnäringen genom hemsidan www.utetipset.se.

Årets kulturstipendiater utsedda

11 juni 2021

Idag har Region Kronobergs kulturnämnd beslutat vilka kulturskapare i länet som får årets arbets- och ungdomsstipendier. På grund av pandemin och det höga söktrycket utökar kulturnämnden antalet arbet...

Många vill ha hjälp att boka tid för vaccination

10 juni 2021

I tisdags inledde Region Kronoberg sin turné för att hjälpa personer i bland annat socioekonomiskt utsatta grupper att boka tid för vaccination. Första besöket var på Araby i Växjö och intresset var s...