Fler nyheter
Illustration: Lena Sjöberg Illustration: Lena Sjöberg

20 januari 2020

Sök Region Kronobergs kulturstipendier 2020

Nu kan du ansöka om Region Kronobergs kulturstipendium. I år delar vi ut tre arbetsstipendier om 60 000 kronor vardera och två ungdomsstipendier om 20 000 kronor vardera. Stipendierna går till kulturskapare som utmärker sig inom det konstnärliga området. Exempel på områden är litteratur, musik, sång, bild och form, teater, dans, film, fotokonst och digitala medier.

Ansök själv eller nominera någon

För att söka stipendiet eller nominera någon behöver du skriva ett brev om dig själv eller om den du vill nominera. I ditt brev vill vi att du inkluderar information om kontaktuppgifter, konstområde och om någon är under 25 år. Skriv också vilken ort i länet som du eller den du nominerar har anknytning till. Vi vill gärna att du skickar länkar till dina arbetsprover, det kan vara webbsidor med till exempel text, foto, film eller ljudmaterial.

Digital ansökan senast 1 april

Både ansökan och länkar till arbetsprover ska skickas in digitalt till Det här är en e-postadress senast 1 april 2020.
Märk ansökan och mejlet med 20RGK101


Kontakt: Sofia Ekström, samordnare kulturfrågor, 0470-58 30 82 eller Det här är en e-postadress | www.regionkronoberg.se/kultur-och-skapande

Läs mer om hur du ansöker om kulturstipendium 

Relaterade nyheter

500 000 kronor i omställningsstöd till regionala kulturorganisationer

20 juni 2020

Region Kronobergs kulturnämnd har beslutat att avsätta 500 000 kronor i omställningsstöd till regionala kulturorganisationer med anledning av Covid-19.

Koll på konsten i Region Kronoberg – nu hävs inköpsstoppet

17 juni 2020

Region Kronoberg har nu bra kontroll på sina konstverk. Det visar en nyligen avslutad inventering av konstsamlingen. Eftersom att arbetet nu är genomfört häver kulturnämnden inköpsstoppet.

De får Region Kronobergs kulturstipendier 2020

15 juni 2020

Region Kronoberg delar årligen ut kulturstipendier för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. 2020 års kulturstipendier tilldelas Petra Lindholm, Peter Bryngelsson, Vendela Brännborn, Jo...

Musica Vitae spelade för vården

15 juni 2020

Om inte publiken kan komma till oss så får vi komma till publiken. Så resonerade Musica Vitae och gjorde en miniturné i vården. Både Ljungby lasarett och Centrallasarettet i Växjö fick besök.