Bilden saknar en alternativtext.

22 juni 2020

Sportkändisar från länet peppar invånarna i coronatider

Anna Lindberg, Tommy Svensson, Violah Nambi och Robert Rosén hjälper Region Kronoberg att uppmuntra kronobergarna att fortsätta minska smittspridningen av covid-19 i länet.

”Ta det inte med en klackspark” och ”Tappa inte hoppet” är några av de budskap som fyra kända sportprofiler från länet vill hjälpa till att sprida. Samtliga har helt utan ersättning valt att ställa upp i Region Kronobergs kampanj #sverigesplanastekurva som startat i syfte att peppa kronobergarna att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

När jag fick frågan om att ställa upp kändes det helt självklart! Vi måste nu alla hjälpas åt och visa respekt för råd och rekommendationer och verkligen vara solidariska och göra allt vi kan för att undvika att bli smittade och inte heller utsätta andra för den risken, säger Tommy svensson f.d. fotbollsspelare, tränare och förbundskapten.

Kampanj med sportema

Det finns många likheter mellan hur man tänker inom sportens värld och hur vi måste tackla vår situation just nu. Laganda, kämpaglöd och målmedvetenhet behövs för att nå resultat. Därför är vi väldigt stolta över att fyra starka sportprofiler från länet vill vara med och fronta våra viktiga budskap, säger Johanna Melin kommunikatör Region Kronoberg.

Ambitionen är att Kronoberg ska ha Sveriges planaste kurva, eller åtminstone platta ut den – då avlastas vården och vi skapar de bästa förutsättningarna för att kronobergarna ska må så bra som möjligt. Från och med vecka 26 kommer sportprofilerna synas i flera olika kanaler. Först ut blir busskurer och andra infoytor i Kronobergs åtta kommuner.

Johanna Melin, kommunikatör
Det här är en e-postadress