Fler nyheter

15 november 2021

Stort tryck när anmälan till Yrkes-SM öppnade

Idag öppnade anmälan till Yrkes-SM som genomförs den 10-12 maj 2022 i Arenastaden, Växjö. Redan efter ett par timmar hade mer än 1000 elever blivit anmälda.

Det känns lovande att så många skolorna var på hugget när vi öppnade anmälan i morse, säger Cristina Haraldsson, verksamhetschef för Kompetens och Lärande, Region Kronoberg. Det ger oss bekräftelse på hur viktigt Yrkes-SM är. Evenemanget ger de besökande ungdomarna en unik möjlighet att utforska och prova på olika yrken som kan bli deras framtida sysselsättning och inkomstkälla. Vi går dessutom mot rekordmånga anmälda yrken som ska delta under evenemanget!

För årskurs 7-9 och årskurs 1 gymnasiet erbjuds även kostnadsfria bussar till och från evenemanget. Information om bussarna får skolorna när de anmäler sina klasser.

Utbildning och rekrytering är framtidsfrågor som är avgörande för många i länet. Jag hoppas att det kommer synas även under evenemanget. Skolelever och skolpersonal är en viktig målgrupp för Yrkes-SM, men vi välkomnar alla besökare som är nyfikna på yrken, yrkesutbildningar och kompetensförsörjning, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Yrkes-SM arrangeras av WorldSkills Sweden tillsammans med Region Kronoberg och Växjö kommun.

FAKTA

  • Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar.
  • Anmälan till Yrkes-SM 2022: www.yrkessm.se/boka (endast skolklasser behöver föranmäla sig). Det är fri entré.
  • Under tre intensiva dagar kommer yrkesskickliga ungdomar från ett 60-tal olika yrken att tävla mot varandra. Besökarna får se praktiska yrken live på nära håll, få svar på frågor och även prova på olika yrken på ett kul sätt; exempelvis klättra på höga höjder, måla, ge första hjälpen, styra robotar, köra simulatorer och mycket annat.
  • Det kommer också att finnas studie- och yrkesvägledare, branschexperter och yrkesverksamma ungdomar att prata med.

Kontakt

Cristina Haraldsson

Verksamhetschef kompetens och lärande

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 62 40, 0790-67 50 91

Thomas Ragnarsson (M)

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0709-84 45 34

Relaterade nyheter

Lägesrapport: 71 procent av 80+ har fått påfyllnadsdos

26 november 2021

Ett intensivt arbete pågår just nu i Region Kronoberg med att planera för vaccinationen med en påfyllnadsdos för samtliga invånare över 18 år. De externa vaccinatörerna kommer att vara kvar januari ut...

Nya uppdrag kring el, vätgas och vatten

25 november 2021

Politiken i Region Kronobergs ger sin regionala utvecklingsförvaltning utökade uppdrag. Under 2022 ska verksamheten arbeta med frågor som gör samhällets infrastruktur mer robust och säker.

Regionen sätter plan för fortsatt vaccination med påfyllnadsdos mot covid-19

24 november 2021

Under onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten hur den fortsatta vaccinationen mot covid-19 med en tredje dos ska gå till. Fler grupper ska släppas på successivt och det behöver gå sex månader mellan d...

Regionfullmäktige sammanträder den 24 november

22 november 2021

På onsdag sammanträder regionfullmäktige i Utvandrarnas hus. Ordinarie ledamöter och tjänstgörande ersättare ska delta fysiskt. Icke tjänstgörande ersättare är välkomna att delta fysiskt.