Fler nyheter
Bilden saknar en alternativtext.

22 oktober 2020

Succé för digitala Handledarens dag 2020

Förra veckan anordnades Handledarens dag för sjunde året av Vård- och omsorgscollege Kronoberg. Evenemanget hyllar handledande undersköterskor, språkombud och personal inom vård- och omsorgsbranschen. Runt 350 personer valde att följa livesändningen – det är i samma nivå som besöksrekordet i Växjö konserthus förra året.

Det var premiär för den här digitala varianten av evenemanget och det känns jättekul att det inte avskräckte utan att så många ändå ville ta del av livesändningen från konserthuset. Det tycker jag bekräftar att Handledarens dag är en viktig dag för våra undersköterskor, säger Catarina Lindahl-Petäjä, verksamhetsledare för Vård- och omsorgscollege Kronoberg.

Den sjunde versionen av Handledarens dag fokuserade på att ge inspiration och kraft.  Huvudföreläsaren Christina Stielli, beteendevetare och expert på medarbetskap pratade om arbetsglädje och stolthet, och det blev prisutdelning till Årets handledare (Patricia Rodriguez) och Primus Kim (Victor Petersson).  

Efter evenemanget uttrycktes önskemål från flera deltagare att även fortsättningsvis sända evenemanget live för att fler ska kunna delta.

-Vi får utvärdera och se hur vi hanterar Handledarens dag 2021, men den positiva responsen gav såklart mersmak även för oss. Vi gör detta för att lyfta och inspirera undersköterskor i länet, och vi har redan massor av idéer och tankar med oss inför kommande år, säger Catarina Lindahl-Petäjä.

Evenemanget blev också startskott för kampanjen ”Stolt undersköterska” i Vård- och omsorgscollege Kronobergs sociala medier. Kampanjen (och även Stiellis föreläsning) finansieras av Europeiska socialfonden (ESF) och innehåller filmer och berättelser från undersköterskor i hela länet. Kampanjen hittas under hashtag #StoltUndersköterska

Kontakt

Catarina Lindahl Petäjä

Verksamhetsledare Vård- och omsorgscollege Kronoberg

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470589115, 046709844663

Charlotte Iburg

Processledare

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0767-20 77 62

Relaterade nyheter

Bodil Bruse Lundin är årets reumasköterska

26 november 2020

Bodil Bruse Lundin har blivit utsedd till årets reumasköterska 2020 av Föreningen Reumasköterskor i Sverige. Bodil jobbar på medicinkliniken i Växjö och firades med diplom och blommor.

Nybyggnation ger fler vårdplatser inom rättspsykiatrin

25 november 2020

Under onsdagen beslutade regionfullmäktige att hus M58 på Sigfridsområdet ska rivas och ersättas av en helt ny byggnad. Den nya byggnaden ger flera förbättringar för Rättspsykiatriska regionkliniken:...

Kronobergare prisas för sina kulturinsatser

25 november 2020

Region Kronoberg delar årligen ut kulturutmärkelser för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. Årets utmärkelser går till konsthantverk- och designhistorikern Christina Zetterlund, fotog...

Regionen satsar på hållbar turism

25 november 2020

Balanserad turism som ger mer än den tar och kvalitet framför för kvantitet – det vill Region Kronoberg satsa på i besöksnäringen. Näringen behöver fortsätta sin påbörjade omställning för att bidra ti...