Fler nyheter
Gunnar Larsson som är 83 år intervjuas i tidningen. Foto: Alexander Hall Gunnar Larsson som är 83 år intervjuas i tidningen. Foto: Alexander Hall

16 april 2020

Tidning till dig som fyllt 70 år

I dagarna landar en tidning i brevlådan hos dig som fyllt 70 år och bor i Kronobergs län.

Tidningen skickas till drygt 20 000 hushåll där det finns minst en person som är över 70 år, i hela Kronobergs län.

Att stänga av mycket av sitt ”vanliga liv”, och kanske inte träffa anhöriga, vänner, eventuella barn och barnbarn på det sätt man skulle önska, är förstås jobbigt för många. Vi vill med den här tidningen sprida information, tips och kanske lite hopp och inspiration, säger Martin Myrskog, regiondirektör.

I tidningen kan du bland annat läsa en intervju med 83-årige Gunnar Larsson som berättar om hur coronaviruset förändrat hans vardag.

Det är verkligen viktigt att lyssna på informationen och ta den till sig, men det är också viktigt att inte gräva ner sig i det – för det tror jag inte någon mår bra av, säger Gunnar Larsson.

Läs tidningen som PDF

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.