Fler nyheter

10 november 2021

Tidsintervallet förkortas: fem månader mellan andra och tredje dosen

Folkhälsomyndigheten har beslutat att korta tidsintervallet mellan dos 2 och påfyllnadsdosen mot covid-19 för personer över 65 år till minst 5 månader. Det innebär att fler kan få sin påfyllnadsdos samtidigt som influensavaccinationen.

Nu kan de äldre få sin påfyllnadsdos av covid-19-vaccin innan jul vilket varit efterfrågat. Samtidigt gör detta att fler över 65 år nu får möjligheten att ta sitt influensavaccin och sin påfyllnadsdos samtidigt, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

Tider behöver inte av- eller ombokas

Den som redan har en tid inbokad för influensavaccination på vårdcentral behöver inte avboka eller boka om sin tid. Om det har gått minst 5 månader sedan andra dosen, kan man vid vaccinationstillfället be om att få sitt covid-vaccin samtidigt. Det gör att belastningen på vårdcentralerna minskas, då det är redan hårt tryck på telefonerna.  

Influensavaccinationen pågår till och med vecka 48 på våra vårdcentraler.

Om du inte bokat din influensavaccination än är det hög tid nu. När du bokar ska du ange att du samtidigt önskar ta din tredje dos vaccin mot covid-19, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

Boka enbart påfyllnadsdos

För den som endast vill ta sin påfyllnadsdos hänvisar vi till våra särskilda vaccinationsplatser för covid-19-vaccin. Via 1177.se kan man boka en tid på vald plats. Det går också bra att ringa 0470-58 60 00 för att få hjälp att boka tid.

Våra vaccinatörer fyller nu på med fler tider för dos 3 framåt, men vi ber om förståelse för att det kan dröja innan alla har fått sin påfyllnadsdos. Ambitionen är att alla som så önskar ska få möjlighet innan jul, säger Lena Andersson Nazzal.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten, extern sida, öppnas i nytt fönster

Relaterade nyheter

Lägesrapport: 71 procent av 80+ har fått påfyllnadsdos

26 november 2021

Ett intensivt arbete pågår just nu i Region Kronoberg med att planera för vaccinationen med en påfyllnadsdos för samtliga invånare över 18 år. De externa vaccinatörerna kommer att vara kvar januari ut...

Nya uppdrag kring el, vätgas och vatten

25 november 2021

Politiken i Region Kronobergs ger sin regionala utvecklingsförvaltning utökade uppdrag. Under 2022 ska verksamheten arbeta med frågor som gör samhällets infrastruktur mer robust och säker.

Regionen sätter plan för fortsatt vaccination med påfyllnadsdos mot covid-19

24 november 2021

Under onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten hur den fortsatta vaccinationen mot covid-19 med en tredje dos ska gå till. Fler grupper ska släppas på successivt och det behöver gå sex månader mellan d...

Regionfullmäktige sammanträder den 24 november

22 november 2021

På onsdag sammanträder regionfullmäktige i Utvandrarnas hus. Ordinarie ledamöter och tjänstgörande ersättare ska delta fysiskt. Icke tjänstgörande ersättare är välkomna att delta fysiskt.