Knut Knutson sitter och skrattar i förgrunden. I bakgrunden syns ångaren Thor lite suddigt.

8 juli 2022

Upptäck Kronoberg med Knut Knutson

Antikvitetsexperten Knut Knutson växte upp i Sandsbro norr om Växjö, där hans far Allan Knutson drev lanthandel. Nu tipsar Knut om några av sina favoritställen i kampanjen ”hemma i Småland”.

Jag är ju smålänning och det är något man inte kommer ifrån. Det finns så mycket här. De små glasbruken, möbelriket, alla dessa gamla bevarade gårdar runt om i Småland med sina väggmålningar och de medeltida kyrkorna, säger Knut Knutson, i kampanjen ”hemma i Småland”.

Knut tipsar om:

• Östregård antik och loppmarknad
  • Granhults kyrka
  • Belysningsbolaget
  • IKEA museum
  • Huseby
  • Ångaren Thor
  • Toftaholm herrgård

Läs mer om Knuts Smålandstips, Destination Småland, öppnas i nytt fönster.

Hemma i Småland är en kampanj som ska väcka intresset för smultronställen runt om i landskapet. Kampanjen är ett samarbete mellan bland annat Destination Småland och Region Kronoberg.

Hemestra genom buss- och tågluff

Greppa ryggsäcken och ge dig ut på äventyr! Res hållbart och tryggt till Kronobergs sommarpärlor med buss och tåg. Upplev, umgås och skapa sommarminnen tillsammans.

Med bussen eller tåget tar du dig enkelt till flera platser runt om i länet.

Tips på smultronställen du kan buss- och tågluffa till, Destination Småland, öppnas i nytt fönster.