Fler nyheter
Stolar på rad vända mot en vägg klädd i ett färgglatt och fransigt tygkonstverk i svart, rött, orange, gult och vitt.

29 september 2020

Utlysning av uppdrag för konstnärlig gestaltning av altarbord

I nya vuxenpsykiatrins andaktsrum beläget centralt vid huvudentrén finns behov av ett nytt altarbord då det äldre var anpassat för andaktsrummets tidigare lokaler. Uppdraget för en konstnär/formgivare blir att ta fram och producera ett platsspecifikt altarbord i enlighet med uppdragets förutsättningar.

En helt ny byggnad för vuxenpsykiatri stod klar på Sigfridsområdet tidigare i år. På över 12 000 kvadratmeter finns nu flertalet psykiatriska mottagningar och avdelningar samlade. I lokalerna finns även ett andaktsrum.

Andaktsrummet är ljust med dagsljusinsläpp från ena långsidan. Möblemanget är framför allt i ljust trä (ask) samt ljusa draperier med en varm roströd accentfärg på bland annat stolsitsar. På rummets ena kortsida hänger en textil installation i röda, gula och svarta toner av den i Mali verksamma konstnären Abdoulaye Konaté. Konatés verk är centralt i rummet och vid utformandet av altarbordet ska hänsyn tas till de två verkens samspel. Infällt i golvet i rummet finns också en kompassros som visar rummets position i förhållande till de olika väderstrecken. Andaktsrummet ska vara konfessionslöst, det vill säga att inga symboler för specifika religioner ska finnas i rummet.

Verksamheten önskar ett altarbord som är relativt litet och enkelt att flytta, dels på grund av rummets storlek men också eftersom altarbordet vid olika tillfällen och sammankomster kommer behöva ha olika placering i rummet. Rummet används främst till andakt och vissa ceremonier. Bordet bör ha mått omkring 100 - 120 centimeter brett, 40 centimeter djupt och 90 centimeter högt. Andaktsrummet är 23,4 kvadratmeter stort.

Direktupphandling sker genom annonsering, lämna intresseanmälan genom Tendsign.

Till intresseanmälan i Tendsign 

Relaterade nyheter

Statligt krisstöd till kulturlivet

14 oktober 2020

Regeringen har fattat beslut om ett krisstöd på 1,5 miljarder till svenskt kulturliv som ska fördelas i höst. Den största delen av krisstödet fördelas av Statens kulturråd, Filminstitutet, Konstnärsnä...

Utlysning av konstnärligt gestaltningsuppdrag för Hjälpmedelscentralen och Arkivcentrum

6 oktober 2020

Hjälpmedelscentralen ska flytta från Norrängen till Sigfridsområdet i Växjö där det gamla Dosapoteket byggs om och ut för att anpassas till verksamheten. På innergården ska ett konstverk bidra till av...

500 000 kronor i omställningsstöd till regionala kulturorganisationer

20 juni 2020

Region Kronobergs kulturnämnd har beslutat att avsätta 500 000 kronor i omställningsstöd till regionala kulturorganisationer med anledning av Covid-19.

Koll på konsten i Region Kronoberg – nu hävs inköpsstoppet

17 juni 2020

Region Kronoberg har nu bra kontroll på sina konstverk. Det visar en nyligen avslutad inventering av konstsamlingen. Eftersom att arbetet nu är genomfört häver kulturnämnden inköpsstoppet.